Šport
27 ogledov

G. Kopitar: "Z bratom pobarvala brke"

Slovenija Francija turnir Tivoli prijateljska tekma Gašper Kopitar Anže Petkovšek
Gašper Kopitar je pred sezono prestopil k švedskemu drugoligašu mori, kjer se mu je kasneje pridružil še brat Anže. Pred dvema dnevoma je debitiral v slovenski izbrani vrsti, ki jo vodi njegov oče Matjaž.

Ste novinec v reprezentanci, že na prvi tekmi proti Italiji pa ste dali gol in podajo.
Bilo je kar v redu.

Ste med najmlajšimi. Se čutijo razlike med generacijami?
Malce se, a fante poznam že od prej. Z nekaterimi sem že tudi treniral skupaj in smo prijatelji. Zato to ni bilo nič posebnega, le nekaj fantov iz Ljubljane nisem poznal tako dobro. A vsi so zelo v redu in dobro so me sprejeli ob mojem prvem prihodu v 
reprezentanco.

Vaš oče je selektor. Kakšen je vajin odnos v reprezentanci?
Trener je trener. Sploh ni važno, ali je to tvoj oče. Trenerja je vselej treba spoštovati. V garderobi je vse profesionalno, doma pa bo seveda nekoliko 
drugače.

Kako bi ocenili moč izbrane vrste? Anže in Jan Muršak se bosta morda vrnila v ligo NHL pred pomembnimi tekmami.
Tokrat nam manjka še poškodovani David Rodman. Bomo videli, kako bo šlo. Sam bom vsekakor dal vse od sebe, da bom 
ostal v njej.

Kako ste zadovoljni s klubsko sezono pri Mori?
Gre mi dobro. Bil sem zadovoljen že pred Anžetovim prihodom, saj sem igral veliko, po njem pa igram še nekoliko več. Klub je zelo dobro organiziran. Marsikdo, ko sliši, da gre za drugo švedsko ligo, pomisli, da to ni resno tekmovanje, a ko začneš tam nastopati, hitro ugotoviš, da je to zelo težka liga. Tujci so zelo kakovostni, zdaj pa v njej igra tudi kar nekaj hokejistov iz lige NHL. Težko je vsak dan.

Kaj pa švedske temperature?
Zdaj je nekako podobno kot v Sloveniji. Navajen nisem le na to, da je tema že ob 16. uri. Bomo pa videli, kako bo decembra in januarja.

Kako pa se je na selitve iz večmilijonskega Los Angelesa v majhno Moro navadil Anže?
V Hrušici sva odraščala v podobnem okolju. Mora je pravzaprav nekoliko večja Hrušica. Podobno je Anže živel tudi v času igranja za Södertälje. Malce se je le vrnil nazaj.

Vas v Mori ustavljajo na cesti?
To je pač tako. Hokej je edini šport v tem mestu. Je podobno kot na Jesenicah. Če gre vse dobro, je lepo, če ne, že slišiš kaj neprijetnega. Na trenutke je smešno.

Vas prepoznajo tudi ob novem izgledu? So brki posledica movembra?
Da. Z nekaterimi soigralci smo se dogovorili za brke. Ker pa so Švedi večinoma svetlolasi, sva z Anžetom zahtevala še barvanje, da se brki bolje vidijo. Pri njih so se drugače zelo slabo opazili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.