Šport
4 ogledov

Anže Kopitar pod pritiskom

Anže Kopitar prihod povratek Brnik Boštjan Tacol
Slovenski hokejist Anže Kopitar nestrpno pričakuje prvo tekmo v dresu švedske More, kjer bo zaigral ob svojemu bratu Gašperju. Zavoljo njegovega prihoda so se nekateri hokejisti odpovedali delu plače, kar na Kopitarja vrši nekaj dodatnega pritiska.

Švedski klub je bil že od samega začetka prva izbira Anžeta Kopitarja, ki je tako združil moči z bratom Gašperjem in izpolnil dolgoletne sanje. ''Naj me nekdo vščipne,'' je ob prihodu našega hokejskega superzvezdnika povedal trener More Patric Wener. Kopitar bo v švedskem klubu prav tako nosil številko 11.

''Mora je bila moja prva izbira. Gašper je tu in želel sem si igrati z njim. Nisem se želel pogajati z nikomer drugim, dokler ne dobim odgovora da ali ne iz More,'' je povedal hokejist Los Angeles Kingsov in dodal: ''Verjamem, da so nekateri navijači Södertäljeja zdaj jezni name, a želel sem igrati z bratom Gašperjem. Med nama je pet let razlike, zato je to morda najina zadnja priložnost.''

kopitar golf turnir anže's eleven | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Prihoda svojega starejšega brata se nedvomno veseli tudi Gašper. ''Na začetku sva se o tem le šalila, a bližje kot je prihajal 15. september, bolj realna je vsa reč postajala. Mislim, da pričakuje, da bo zabavno, čeprav se jaz verjetno bolj veselim. On je moj mlajši brat in želim mu pomagati'' je povedal Anže. K njegovemu prihodu so veliko pripomogli tudi igralci, saj so se nekateri celo odpovedali delu svoje plače. ''Še nikoli nisem doživel česa takšnega. To samo kaže, kako pomemben je hokej v tem mestu. Vse, kar lahko storim je, da se stoodstotno potrudim in se jim na ta način oddolžim,'' je povedal Kopitar, ki pred prvim nastopom v dresu švedskega drugoligaša čuti nekaj pritiska. ''Če se igralec odpove delu svoje plače, potem to pomeni več pritiska zame. A to bo potrebno pozabiti in se osredotočiti na igro,'' je dodal 25-letnik, ki o svojem trenutnem delodajalcu ne ve prav veliko. ''Čaka me domača naloga. Tu sem že gostoval s Södertäljem, zato vem, da je atmosfera odlična. V ekipi razen Gašperja ne poznam nikogar. Mesto mi je všeč. Prijetno, majhno in udobno,'' je zaključil Kopitar. Anže bo za Moro zaigral že na sobotni tekmi proti Djurgårdnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.