Šport
35 ogledov

"Anže ta teden že v Mori"

kopitar golf turnir anže's eleven Saša Despot
Anže Kopitar naj bi se po besedah predsednika More IK Patricka Anderssona kmalu priključil temu klubu v drugi švedski ligi. Zaigral naj bi že v soboto.

"Celotna Mora bi ga morala pričakati z odprtimi rokami," je o Anžetu Kopitarju dejal predsednik kluba Patrick Andersson, čeprav je švicarski časnik Sonntagsblick poročal, da se z najboljšim slovenskim hokejistom pogaja tudi Servette.

"O tem ne vem nič. A ni skrivnost, da ga želimo pripeljati v klub. Upam, da se bo izšlo," je v pogovoru za spletno stran dt.se še dejal prvi mož švedskega drugoligaša in dodal: "Smo v stikih z njegovim agentom, pogovarjamo pa se tudi z Anžetom. Njegov brat Gašper že igra v klubu, Moro pa je obiskal poleti. Prav tako so bili na obisku že tudi njegovi starši."

Anže Kopitar finale lige NHL | Avtor: Reuters Reuters
Največ težav se pojavlja pri zavarovalnini za Kopitarja. Pri tem naj bi klubu pomagal zunanji partner. "To bomo še videli. A celotna Mora bi morala takšnega igralca pričakati z odprtimi rokami. Gre za hokejista, ki je osvojil Stanleyjev pokal, pri tem pa je bil celo najboljši strelec končnice. Koliko denarja bo potrebnega? Ne vem natančno. Odgovor pričakujem v ponedeljek," je še dejal Andersson.

Kopitar naj bi podpisal vsaj dvomesečno pogodbo z možnostjo prekinitve, če se bo v ligi NHL končal lockout. "Lahko bi pri nas ostal tudi celotno sezono, a vsekakor mu moramo ponuditi možnost, da se vrne v ligo NHL. Pogovarjali smo se s še enim igralcem, a zdaj smo se povsem posvetili Anžetu. Osredotočeni smo le na to," je še dejal predsednik More IK in na vprašanje, kdaj bi lahko Kopitar prišel v klub, odvrnil: "Zelo hitro. Sede lahko že na naslednje letalo. Do konca tedna je vsekakor že lahko tu in igra v našem moštvu."

"Anže ni najcenejši igralec, to je razumljivo. Obe strani si želita, da bi zaigral v našem klubu. Danes sem govotil z njim in dvoumnostih ni," pa je včeraj dejal direktor kluba Peter Hermodsson in dodal: "Jutri ima sestanke glede njegove zavarovalnine. Pogovoril se bom z našimi pokrovitelji, skupaj pa bomo našli rešitev. " In koliko bi znašala zavarovalnina, ki jo mora plačati švedski klub? "Okoli 200 tisoč kron na mesec (nekaj več kot 23 tisoč evrov, op. p.)," je razkril Hermodsson, ki pričakuje, da bo Anže lahko zaigral v soboto na domači tekmi proti ekipi Djurgården. O bratih Kopitar je direktor povedal: "To bo zelo kul. Gašper že igra za nas, oba pa sta zelo prijetna fanta, ki rada igrata hokej."

Mora IK je bila ustanovljena leta 1935, v najmočnejši švedski ligi pa je nazadnje igrala v sezoni 2007/08. V sezoni 2004/05, ko je lockout v ligi NHL trajal celotno sezono, so za klub igrali tudi Shawn Horcoff, Daniel Cleary ter Slovaka Marian in Marcel Hossa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.