Šport
14 ogledov

Golfist Kopitar in prijatelji zbrali 30.000 €

Anže Kopitar prihod povratek Brnik
1/39
Boštjan Tacol
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar ima tudi po izredno uspešni sezoni le malo časa za počitek. Potem ko je prejšnji teden prispel v Slovenijo in ga pred začetkom priprav na novo sezono čaka še prijetno druženje s Stanleyjevim pokalom, je danes na Bledu priredil dobrodelni turnir v golfu.

"Mislim, da ni treba posebej poudarjati, zakaj sem se odločil za to. Vsak igralec, filmski zvezdnik ali kdor ima ime, spada zraven v te dejavnosti. Odločil sem se za pomoč otrokom, ki so socialno ogroženi, in mislim, da je to lepa gesta. Posvetoval sem se s tistimi, ki organizirajo takšne prireditve in mislim, da je najlepše otrokom polepšati življenje. Tole danes smo s pomočjo Matjaža kar v redu izpeljali, rad bi se zahvalil vsem udeležencem in moji ekipi," je sobotno dogajanje na Bledu strnil zvezdnik kraljev in v šali dodal, da se mora za organizacijo zahvaliti svoji ekipi, saj je bil sam v času zadnjih priprav polno zaposlen na drugi strani Atlantika.

Slovenski igralec je dobrodelen tudi v Združenih državah Amerike, kjer pomaga fundaciji svojega kluba Los Angeles Kings, skupno je letos podaril 60.000 dolarjev"Podjetje mora vračati v okolje. Mi smo izbrali to taktiko, ne samo, da pomagamo športu, kulturi, zdravstvu, pomagamo tudi z dobrodelnimi projekti. To je najboljša kombinacija, Triglav in Anže Kopitar, in priporočamo se tudi za prihodnje leto," pa je podporo projektu izrazil tudi predsednik uprave Zavarovalnice Triglav in predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Zbrana sredstva bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Jesenice in mladim članom ŠD Hrušica. Takoj po prireditvi organizatorji še niso vedeli, koliko sredstev so zbrali, s približno oceno 30.000 evrov pa so že presegli lanski izkupiček.

Trenutno najbolj vroči slovenski športnik bo imel le malo časa za oddih. Priprave na novo sezono bo začel že 2. julija, delo bo podobno kot lani, ko je z bratom Gašperjem in še nekaterimi hokejisti začel že julija trenirati na ledu. Letos ledu sicer ne bo toliko pogrešal, saj je bil aktiven še globoko v juniju, a ga čakajo tudi naporne suhe priprave. "Golf igram že tri leta. Gre mi bolje, ne vem sicer, ali bom zmagal, ampak kolikor sem slišal za druge rezultate, nimam možnosti," pa je priznal, da ima na področju golfa še nekaj rezerve.

Kopitar na Bled pripeljal tudi Williamsa

Med gosti, skupno jih je dobrodelni golf igralo 76, so bili na blejskem igrišču tudi številni znani aktivni in nekdanji športniki, med njimi hokejisti brata Rodman, Tomaž Razingar, Jan Muršak, pa Tomaž Vnuk, Bojan Križaj, Jure Košir, Goran Dragić ... med bolj obleganimi pa je bil tudi kanadski soigralec iz zmagovite ekipe Los Angeles Kings Justin Williams, ki je v teh dneh tudi kopitarjev gost v Sloveniji.

"Navdušen sem nad Slovenijo, pri vas sem kakšen teden, ogledal sem si Bled, Ljubljano, Ptuj. Izredno me je navdušila," je dejal Williams in skušal pojasniti, kako je on doživel veliki uspeh (zanj drugi po letu 2005): "Z Anžetom nisva samo soigralca, ampak zelo dobra prijatelja. In na ledu je lažje, če veš, da ne delaš le zase, ampak za nekoga, ki ti je blizu. Sploh smo v tej ekipi tesno povezani, a mislim, da smo šele pred začetkom končnice videli, kakšen potencial se skriva v nas," je pojasnil soigralec pri kraljih.

Stane nima rad otipavanja

Kopitar se pri druženju z novinarji ni mogel izogniti vprašanjem o prihajajočem petku, ko bo v Slovenijo prišel tudi prestižni Stanleyjev pokal, lovorika, ki jo lahko vsak hokejist zmagovalne ekipe "posvoji" za 24 ur. Kopitar bo pokal za kakšni dve uri razstavil v domači Hrušici, seveda pa bo del dneva namenil tudi zasebnim načrtom druženja s pokalom, podrobnosti tega dela pa ni razkril.

"Javnosti hočem osebno pokazati pokal. Koliko ljudi bo prišlo, ne vem. Ugoditi ne bom mogel vsem, se pa bomo z našo ekipo potrudili, da bo optimalno. Vsak posebej se z njim najbrž ne bo mogel slikati, lahko pa ga bodo poslikali," je o tej temi dejal Kopitar in dodal, da dotik pokala ne bo mogoč - kajti v hramu slavnih v Torontu, kjer bdijo nad dragoceno lovoriko, ne vidijo radi, da pokal prijemajo, dvigujejo v zrak ali iz njega pijejo tisti, ki niso zmagali v ligi NHL ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.