Šport
15 ogledov

Minnesota prekinila serijo Chicaga

Jonathan Toews chicago blackhawks Reuters
Hokejisti Chicaga so v severnoameriški profesionalni hokejski ligi (NHL) po šestih zaporednih zmagah zabeležili prvi poraz. Na gostovanju pri Minnesoti so izgubili po kazenskih strelih. Pokopal jih je Matt Cullen, ki je najprej dosegel gol v rednem delu, nato pa zadel še odločilni kazenski strel.

Minnesota Wild Matt Cullen | Avtor: Reuters Reuters
"Kar nekaj tekem smo dobili z golom razlike, tudi tokrat smo imeli svoje priložnosti, a serija se je morala enkrat končati," je dejal kapetan Chicaga Jonathan Toews. Poleg Cullna je bil junak v domačih vrstah tudi švedski vratar Niklas Backström, ki je v zadnji tretjini in podaljšku ubranil 17 strelov, medtem ko v prvih dveh tretjinah – prvo je Chicago z goloma Andrewa Shawa in Toewsa sicer z 2:1 dobil –, ni imel veliko dela. Izid rednega dela je v drugi tretjini postavil Cal Clutterbuck.

Zelo dobro gre na začetku prvenstva tudi Ottawi. Tokrat so v sedmi tekmi zabeležili šesto zmago, po zaslugi odlične druge tretjine, v kateri so dosegli tri gole, so s 5:1 ugnali Montreal. Zanesljiv je bil tudi Vancouver, ki je z izidom 3:0 na kolena spravil Colorado, druga tekma, ki se ni končala v rednem delu, pa je bila v Phoenixu, kjer je gostitelje po podaljšku z 2:1 premagal Edmonton; odločilni gol je dosegel mladi Rus Nail Jakupov.

Liga NHL, rezultati:

Phoenix Coyotes : Edmonton Oilers 1:2*
Johnson; Petrell, Jakupov

Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 3:0
Garrison, Lapierre, Kassian

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 5:1
O'Brien, Alfredsson, Zibanejad, Phillips, Neil; Plekanec

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 3:2**
Cullen, Clutterbuck; Shaw, Toews

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.