Šport
15 ogledov

Sharks in Blackhawks še nepremagani

detroit red wings EPA
Najbolje sta skrajšano sezono severnoameriške hokejske lige NHL začeli moštvi Chicago Blachawks in San Jose Sharks, ki sta na šestih tekmah vpisali šest zmag ter si z 12 točkami delita vrh na prvenstveni lestvici.

Morski psi so v šesti tekmi po kazenskih strelih premagali tekmeca iz pacifiške skupine Anaheim s 3:2. Moštvo Ducks je v drugi tretjini v razmiku 59 sekund zabilo dva gola in povedlo z 2:1. Logan Couture je nekaj več kot dve minuti pred koncem poravnal izid na 2:2 in izsilil podaljšek. V podaljšku ni padel zadetek, pri izvajanju kazenskih strelov pa je bil natančen le Slovak Michal Handzuš, nekdanji hokejist Los Angelesa.

Zmaga Muršakovih soigralcev

Detroit je s 4:1 premagal Dallas. Po prvi tretjini brez zadetkov so gostje povedli v 31. minuti, uspešen je bil Loui Eriksson, a nato so stvari v svoje roke vzeli hokejisti rdečih kril. Finec Valtteri Filppula je dvakrat zatresel nasprotno mrežo, pri obeh zadetkih je podal Rus Pavel Dacjuk, v strelsko statistiko pa sta se vpisala še Šved Henrik Zetterberg in Damien Brunner.

Dramo v Bostonu so domači kosmatinci, ki so v derbiju vzhodne konference šele po kazenskih strelih premagali z 2:1 New Jersey Devils. Najbolj zbrana izvajalca kazenskih strelov sta bila Tyler Seguin in Brad Marchand.

Podaljšek je odločil zmagovalca tekme med Toronto Maple Leafs in Buffalo Sabres (4:3). Toronto je v derbiju severovzhodne skupine ugnal hokejiste z nasprotne strani meje z zadetkom Matta Frattina v peti minuti podaljška. Frattin je Toronto loterije kazenskih strelov odrešil 1,5 sekunde pred iztekom podaljška.

Gretzky: ''Los Angelesa ne gre odpisati''

Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo domačo tekmo, gostili bodo moštvo Nashville Predators, odigralo v četrtek. Los Angeles, branilec Stanleyjevega pokala, je na uvodnih petih tekmah zbralo le pet točk ter ima sedem točk manj od San Joseja in Chicaga, vodilnih dveh moštev zahodne konference.

wayne gretzky | Avtor: EPA EPA
Sloviti kanadski hokejist in hokejski trener Wayne Gretzky, z vzdevkom Največji, ki je v svojih zelo bogati karieri igral tudi za moštvo iz Los Angeles, je v pogovoru za spletno stran NHL.com izrazil prepričanje, da kralji, kljub slabšemu uvodu v skrajšano sezono, lahko v nadaljevanju ponovijo predstave iz minule šampionske sezone ter ubranijo največjo klubsko hokejsko lovoriko na svetu.

"V tem trenutku je še prezgodaj dajati kakršnekoli napovedi, za to se mora odvrteti vsaj 25 tekem, vendar pa pri vsakršnem napovedovanju vedno pravim, nikoli ne spreglejte tistega moštva, ki je osvojilo Stanleyjev pokal. Ko enkrat osvojite ta pokal, vam ga mora nekdo odvzeti. Vedno bom trdil, pazite na moštvo, ki je lani osvojilo prvenstvo. Zato verjamem, da Los Angelesa ne gre kar tako za odpisati," je prepričan Gretzky.

Liga NHL, rezultati:

Boston Bruins : New Jersey Devils 2:1**
Horton; Clarkson

New York Rangers : Philadelphia Flyers 2:1
Del Zotto, Callahan; Timonen

Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 3:4*
Pominville, Sekera, Grigorenko; Frattin 2, McClement, Franson

Pittsburgh Penguins : New York Islanders 1:4
Dupuis; Cizikas, Grabner, Tavares, Moulson

Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 4:3
Bourque, Gallagher, Cole, Plekanec; Wheeler, Antropov, Jokinen

Detroit Red Wings : Dallas Stars 4:1
Filppula 2, Zetteberg, Brunner; Eriksson

Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 5:2
Stamkos, Conacher, Pyatt, Tyrell, Lecavalier; Mueller, Fleischmann

Ottawa Senators : Washington Capitals 3:2
O'Brien, Michalek, Gončar; Brouwer, Hendricks

Minnesotta Wild : Columbus Blue Jackets 3:2
Koivu, Gilbert, Bouchard; Letestu, Johnson

San Jose Sharks : Anaheim Ducks 3:2**
Pavelski, Couture; Beauchemin, Beleskey

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.