Šport
21 ogledov

Blackhawks in Capitals še neporaženi

Patrick Sharp Chicago Blackhawks Vancouver Canucks NHL Reuters
Chicago Blackhawks so silovito odprli skrajšano sezono severnoameriške lige NHL. Na šestih tekmah še niso okusili grenkobe poraza, s popolnim izkupičkom šestih zmag pa so v vodstvu na prvenstveni lestvici.

Chicago Blackhawks so v sinočnjem derbiju večera po podaljšku premagali še Detroit Red Wings z 2:1. Jan Muršak zaradi poškodbe znova ni igral za Detroit, ki je v rednem delu tekme še nekako sledil naletu hokejistov iz vetrovnega mesta, a je v podaljšku moral priznati premoč. Chicago je tako dobro na uvodnih tekmah sezone nazadnje igral pred 85 leti. Odločilni zadetek je v tretji minuti podaljška dosegel Nick Leddy. Ekipi Blackhawks je v tretji minuti tekme vodstvo priigral Duncan Keith, podaljšek pa je v 45. minuti izsilil Johan Frenzen. Blestela je obramba Chicaga. Vratar Corey Crawford je vpisal 28 obramb.

Neporaženo je tudi moštvo San Jose Sharks, ki je v derbiju pacifiške skupine nadigralo s 4:1 Vancouver Canucks. Morski psi imajo pet zmag, ki so sicer odigrali eno tekmo manj od Chicaga.

Hokejisti Washington Capitals so s 3:2 odpravili Buffalo Sabres, ekipa Ottawa Senators je po kazenskih strelih klonila proti Pittsburgh Penguins z 1:2. Podaljšek je odločil zmagovalca na tekmah Montreal CanadiensNew Jersey Devils (4:3), St. Louis BluesMinnesota Wild (5:4) ter Winnipeg JetsNew York Islanders (5:4). Tampa Bay Lightning je bila s 5:1 boljša od moštva Philadelphia Flyers.

NHL, izidi:

Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:1 (podaljšek)
Jan Muršak zaradi poškodbe ni igral za Detroit.

Washington Capitals : Buffalo Sabres 3:2
Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 1:2 (kazenski streli)
Montreal Canadiens : New Jersey Devils 4:3 (podaljšek)
St. Louis Blues : Minnesota Wild 5:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning : Philadelphia Flyers 5:1
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 4:1
Winnipeg Jets : New York Islanders 5:4 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.