Šport
27 ogledov

Danes začetek lige NHL

Anže Kopitar finale lige NHL Reuters
Danes se bo na severnoameriških hokejskih terenih vendarle začela liga NHL. Potem ko je dolgo kazalo, da tekmovanja zaradi spora med vodstvom in sindikatom igralcev v tej sezoni sploh ne bo, so se le dogovorili in namesto 11. oktobra lani bodo sezono začeli danes. Na delu bodo že prvi dan tudi prvaki iz Los Angelesa.

Los Angeles Kings bodo prvo tekmo igrali zvečer ob 21. uri po srednjeevropskem času, njihov tekmec v domačem Staples centru bo ekipa Chicago Blackhawks. V postavi najverjetneje ne bo Anžeta Kopitarja. Slovenski zvezdnik, ki je pred pol leta dosegel največ, kar je v hokeju na klubski ravni mogoče doseči z osvojitvijo Stanleyjevega pokala, je pred začetkom lige na Švedskem staknil poškodbo kolenskih vezi. Nekaj treningov je sicer že opravil, vprašanje pa je, ali bodo v moštvu tvegali z nastopom na tekmi.

Moštvo drugega slovenskega igralca v NHL, Jana Muršaka, Detroit Red Wings, bo sezono prav tako začelo danes, rdeča krila bodo gostovala pri St. Louisu Blues.

Zaradi prekinitve dejavnosti, ki je trajala vse od septembra do prejšnjega tedna, je odpadlo 625 tekem; zdaj bo vse potekalo po močno zgoščenem urniku. Redni del sezone se bo začel danes, do 27. aprila bo vsaka ekipa odigrala po 48 tekem rednega dela, pri čemer ne bodo igrali dvobojev s tekmeci iz druge konference; sledila bo končnica, boj za prvaka pa se bo tudi nekoliko zavlekel. Če bo o novem (ali starem) prvaku odločalo vseh sedem tekem velikega finala, bo sezone konec že globoko v poletju, 28. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.