Kanarčki nadoknadili zaostanek

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Domžalčanom so se v polfinalu slovenskega pokala pridružili še koperski in celjski nogometaši.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Luke Kopra so na prvi četrtfinalni tekmi v Novi Gorici izgubili z 1:3, pred povratnim dvobojem proti branilcem naslova pa jih je tako čakala zelo težka naloga za napredovanje med štiri najboljša moštva v slovenskem pokalu. 

Prednost Goričanov s prve tekme se je dolgo zdela varna, čeprav so domači prek Jake Štromajerja povedli v 30. minuti. A Ezekiel Henty je izenačil z bele točke tik pred koncem prvega dela igre. V drugem polčasu so Koprčani (ti so že v prvem delu zaradi hujše poškodbe ostali brez kapetana Ivice Guberca) z zadetkom Mihe Gregoriča v 57. minuti prišli do aktivnega izida in priložnosti, da izsilijo vsaj podaljšek, kar jim v sodnikovem dodatku drugega polčasa tudi uspelo. Zadel je Leo Štulac, v podaljšku pa so imeli Goričani težko delo, saj so ostali samo z devetimi igralci po izključitvah Enowa in Johnsona ob koncu rednega dela tekme. V podaljšku so Koprčani hitro povedli, ko je bil uspešen Matej Pučko (97.). To je bil tudi zmagoviti gol za uvrstitev v polfinale, saj oslabjenim gostom ni uspelo zabiti še enega gola.

Manj razburljivo je bilo na drugi tekmi, čeprav so povedli gostje iz Zavrča. Ti so v Celje prinesli gol zaostanka s prve tekme, a so se veselili prvi po golu Jureta Matjašiča. Za celjski preobrat sta v drugem polčasu poskrbela Benjamin Verbič in Sunny Ogbemudia Omoregie.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Luka Koper : Gorica 4:1 (1:1) /1:3/
Štromajer 30., Gregorič 57., Štulac 90.+2, Pučko 97.; Henty 45.+1/11-m

Celje : Zavrč 2:1 (0:1) /3:1/
Verbič 47., Sunny 70.; Matjašič 39.

Olimpija : Domžale 1:3 (0:3) /1:0/
Burgić 82.; Korun 8., Maksimović 18., Zec 41.

Preloženo:
Krka - Maribor

/  / - izidi prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.