Šport
24 ogledov

Kanarčki nadoknadili zaostanek

Koper, Gorica, pokal Katarina Ponjavić
Domžalčanom so se v polfinalu slovenskega pokala pridružili še koperski in celjski nogometaši.

Nogometaši Luke Kopra so na prvi četrtfinalni tekmi v Novi Gorici izgubili z 1:3, pred povratnim dvobojem proti branilcem naslova pa jih je tako čakala zelo težka naloga za napredovanje med štiri najboljša moštva v slovenskem pokalu. 

Prednost Goričanov s prve tekme se je dolgo zdela varna, čeprav so domači prek Jake Štromajerja povedli v 30. minuti. A Ezekiel Henty je izenačil z bele točke tik pred koncem prvega dela igre. V drugem polčasu so Koprčani (ti so že v prvem delu zaradi hujše poškodbe ostali brez kapetana Ivice Guberca) z zadetkom Mihe Gregoriča v 57. minuti prišli do aktivnega izida in priložnosti, da izsilijo vsaj podaljšek, kar jim v sodnikovem dodatku drugega polčasa tudi uspelo. Zadel je Leo Štulac, v podaljšku pa so imeli Goričani težko delo, saj so ostali samo z devetimi igralci po izključitvah Enowa in Johnsona ob koncu rednega dela tekme. V podaljšku so Koprčani hitro povedli, ko je bil uspešen Matej Pučko (97.). To je bil tudi zmagoviti gol za uvrstitev v polfinale, saj oslabjenim gostom ni uspelo zabiti še enega gola.

Manj razburljivo je bilo na drugi tekmi, čeprav so povedli gostje iz Zavrča. Ti so v Celje prinesli gol zaostanka s prve tekme, a so se veselili prvi po golu Jureta Matjašiča. Za celjski preobrat sta v drugem polčasu poskrbela Benjamin Verbič in Sunny Ogbemudia Omoregie.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Luka Koper : Gorica 4:1 (1:1) /1:3/
Štromajer 30., Gregorič 57., Štulac 90.+2, Pučko 97.; Henty 45.+1/11-m

Celje : Zavrč 2:1 (0:1) /3:1/
Verbič 47., Sunny 70.; Matjašič 39.

Olimpija : Domžale 1:3 (0:3) /1:0/
Burgić 82.; Korun 8., Maksimović 18., Zec 41.

Preloženo:
Krka - Maribor

/  / - izidi prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.