Šport
16 ogledov

Zmaji iz Domžal s prednostjo zadetka

Džafić Jović Delamea Mlinar Zarifović Luka Koper Olimpija Prva liga TS Slovenija SPS/nkolimpija.si
Derbi prvih četrtfinalnih tekem pokala med Domžalami in Olimpijo so v gosteh dobili zmaji (0:1). V gosteh si je prednost priigralo tudi Celje in sicer pri Zavrču (2:3), Gorica pa je doma odpravila Luko Koper (3:1).

Na derbiju dneva si je Olimpija v gosteh proti Domžalam priigrala ugodno izhodišče pred povratno tekmo (0:1). Vodilna ekipa državnega prvenstva je izgubila po zadetku Arisa Zarifovića v 34. minuti, ko je zadel z glavo po podaji iz kota.

Sicer pa sta imeli obe ekipi ob koncu tekme lepi priložnosti za spremembo rezultata, obe v 85. minuti. Najprej je na domžalski strani z glavo streljal Nemanja Maksimović, na golovi črti pa je odbil Boban Jović, nato pa je na drugi strani, prav tako s strelom z glavo, Andraž Šporar zadel prečko.

Celjani na pragu polfinala

Prvo današnjo četrtfinalno tekmo so dobili Celjani, ki so v gosteh premagali Zavrč (2:3). Potem ko so domači dobro začeli tekmo in prek Andreja Dugolina po obrambi Matica Kotnika zadeli vratnico, so gosti povedli v 17. minuti prek Andraža ŽurejaToni Datković je v 43. minuti izid izenačil, v drugem polčasu pa so Celjani prek Tilna Klemenčiča v 55. in Sunnyja Omoregieja v 75. minuti prišli do odločilne prednosti. Končni izid je v postavil Jure Matjašič v 77. minuti.

Lotrič za upanje kanarčkov

Na drugi tekmi, primorskem prvoligaškem derbiju, je Gorica svojo nalogo na domačem igrišču dobro opravila, saj si je pred povratnim obračunom priigrali lepo prednost (3:1). Gostitelji so povedli s 3:0 po zadetkih Luke Majcna v 37. minuti, Simoneja Napolija v 47. in Alessia  Innocentija v 56. minuti, medtem ko je nekaj upov pred povratnim obračunom kanarčkom vzbudil Mitja Lotrič v 64. minuti.

Četrti četrtfinalni dvoboj bo odigran v kasnejšem terminu, saj novomeška Krka še ni dobila svojega tekmeca. Kdo se bo zoperstavil Dolenjcem, bo znano prihodnji torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu na dvoboju osmine finala pomerila Maribor in Kalcer Radomlje.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Zavrč : Celje 2:3 (1:1)
Datković 43., Matjašič 77.; Žurej 17., Klemenčič 55., Omoregie 75.

Gorica : Luka Koper 3:1 (1:0)
Majcen 37., Napoli 47., Innocenti 56.; Lotrič 64.

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Zarifović 34.

Preloženo:
Krka Novo mesto - Maribor/Kalcer Radomlje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.