Kandidat za slovensko klop odslej prost

Foto: Profimedia Robert Prosinečki je bil eden izmed možnih naslednikov Srečka Katanca.
Robert Prosinečki je bil eden izmed možnih naslednikov Srečka Katanca.
Eden izmed kandidatov za vodenje slovenske izbrane vrste je ostal brez dosedanjega delodajalca.
Oglej si celoten članek

Nekdanji nogometaš ljubljanske Olimpije in hrvaški nogometni reprezentant, legendarni Robert Prosinečki ni več selektor Azerbajdžana. Kot je sporočila azerbajdžanska zveza, so se z 48-letnim trenerjem dogovorili, da mu pogodbe po končanih kvalifikacijah za mundial 2018 ne bodo podaljšali.

Prosinečki, ki je sicer Azerbajdžancem od leta 2014 prinesel največ točk v kvalifikacijah v zgodovini, in zveza AFFA sta se strinjala, "da sodelovanja ne bosta nadaljevala," so sporočili iz zveze AFFA.

Odkrito Prosinečki: Slovenci so mi všeč, ker ...

Azerbajdžan je v kvalifikacijah zbral deset točk v skupini C, kjer so skupino osvojili svetovni prvaki Nemci z desetimi zmagami na desetih tekmah. Azerbajdžan je premagal Norveško in remiziral s Češko, a je bil daleč od dodatnih kvalifikacij, kamor se je prebila Severna Irska.

Med kandidati za novega selektorja slovenske izbrane vrste se po odhodu Srečka Katanca omenja tudi Prosinečki. Med kandidati sta tudi nekdanji selektor Matjaž Kek, zdajšnji trener Rijeke je Slovenijo vodil na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, in Katančev sodelavec Tomaž Kavčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.