Šport > Nogomet
180 ogledov

Kandidat za slovensko klop odslej prost

Robert Prosinečki Robert Prosinečki je bil eden izmed možnih naslednikov Srečka Katanca.
Eden izmed kandidatov za vodenje slovenske izbrane vrste je ostal brez dosedanjega delodajalca.

Nekdanji nogometaš ljubljanske Olimpije in hrvaški nogometni reprezentant, legendarni Robert Prosinečki ni več selektor Azerbajdžana. Kot je sporočila azerbajdžanska zveza, so se z 48-letnim trenerjem dogovorili, da mu pogodbe po končanih kvalifikacijah za mundial 2018 ne bodo podaljšali.

Prosinečki, ki je sicer Azerbajdžancem od leta 2014 prinesel največ točk v kvalifikacijah v zgodovini, in zveza AFFA sta se strinjala, "da sodelovanja ne bosta nadaljevala," so sporočili iz zveze AFFA.

Robert Prosinečki Odkrito Šport Prosinečki: Slovenci so mi všeč, ker ...

Azerbajdžan je v kvalifikacijah zbral deset točk v skupini C, kjer so skupino osvojili svetovni prvaki Nemci z desetimi zmagami na desetih tekmah. Azerbajdžan je premagal Norveško in remiziral s Češko, a je bil daleč od dodatnih kvalifikacij, kamor se je prebila Severna Irska.

Med kandidati za novega selektorja slovenske izbrane vrste se po odhodu Srečka Katanca omenja tudi Prosinečki. Med kandidati sta tudi nekdanji selektor Matjaž Kek, zdajšnji trener Rijeke je Slovenijo vodil na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki, in Katančev sodelavec Tomaž Kavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.