Kane izenačil 44 let star rekord franšize

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Patrick Kane nadaljuje s sijajnimi predstavami v severnoameriški ligi NHL, čeprav je njegovo moštvo Chicago Blackhawks po podaljšku moralo priznati premoč Ottawi Senators s 3:4.
Oglej si celoten članek

Sedemindvajsetletni Američan je na zadnjih 21 tekmah vpisal vsaj točko, s čimer je izenačil rekordni niz franšize iz Chicaga, ki ga je v sezoni 1971/72 postavil Bobby Hull.

Do rekorda lige NHL ga čaka še kar nekaj dela. V sezoni 1983/84 je najboljši niz 51 tekem z vsaj točko v zgodovini elitnega severnoameriškega hokeja postavil sloviti napadalec Wayne Gretzky, ki je takrat za Edmonton Oilers skupno prispeval 61 golov in 92 podaj.

"Ko igram, si z rekordnimi nizi pretirano ne delam skrbi. Vsekakor pa je nekaj posebnega, ko si v nečem izenačen z Bobbyjem Hullom, upoštevajoč dejstvo, kakšno kariero je imel ta možakar," je bil skromen Kane, član srebrne ameriške hokejske reprezentance z olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru.

Kane, ki je lov na rekord začel 17. oktobra proti Columbus Blue Jackets, je sicer na gostovanju v Ottawi vpisal gol za 1:2 in podaji, a so na koncu polni izkupiček točk v dvorani Canadian Tire Centre odnesli domačini, ki so zapravili vodstvo z 2:0, vendar pa nato slavili že po 30 sekundah podaljška z golom Mika Hoffmana. Po preobratu na tekmi v drugi tretjini, ki ga je začel s svojim golom Kane, je podaljšek v 53. minuti izsilil gostujoči hokejist Artem Anisimov.

Ponoči se le tekma v Ottawi ni končala že po rednem delu. Hokejisti Carolina Hurricanes so na domačem ledu s 1:5 klonili proti New Jersey Devils, moštvo Colorado Avalanche je z 2:1 odpravilo New York Rangers, Detroit Red Wings je s 5:1 slavil zmago nad Arizona Coyotes, hokejisti Montreal Canadiens pa so bili malenkost prekratki za Washington Capitals (3:2), ki so niz zmag povečali na šest. Nashville Predators je bil slabši od Florida Panthers (1:2), Dallas Stars so bili boljši od Vancouver Canucks s 4:2, Minnesota Wild pa od Toronto Maple Leafs z 1:0.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na nedeljo gostili Pittsburgh Penguins.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 1:5
New York Rangers : Colorado Avalanche 1:2
Detroit Red Wings : Arizona Coyotes 5:1
Montreal Canadiens : Washington Capitals 2:3
Nashville Predators : Florida Panthers 1:2
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 4:3*
Vancouver Canucks : Dallas Stars 2:4
Minnesota Wild : Toronto Maple Leafs 1:0

* - po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.