Šport
32 ogledov

Kane izenačil 44 let star rekord franšize

patrick kane chicago blackhawks Profimedias
Patrick Kane nadaljuje s sijajnimi predstavami v severnoameriški ligi NHL, čeprav je njegovo moštvo Chicago Blackhawks po podaljšku moralo priznati premoč Ottawi Senators s 3:4.

Sedemindvajsetletni Američan je na zadnjih 21 tekmah vpisal vsaj točko, s čimer je izenačil rekordni niz franšize iz Chicaga, ki ga je v sezoni 1971/72 postavil Bobby Hull.

Do rekorda lige NHL ga čaka še kar nekaj dela. V sezoni 1983/84 je najboljši niz 51 tekem z vsaj točko v zgodovini elitnega severnoameriškega hokeja postavil sloviti napadalec Wayne Gretzky, ki je takrat za Edmonton Oilers skupno prispeval 61 golov in 92 podaj.

"Ko igram, si z rekordnimi nizi pretirano ne delam skrbi. Vsekakor pa je nekaj posebnega, ko si v nečem izenačen z Bobbyjem Hullom, upoštevajoč dejstvo, kakšno kariero je imel ta možakar," je bil skromen Kane, član srebrne ameriške hokejske reprezentance z olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru.

Kane, ki je lov na rekord začel 17. oktobra proti Columbus Blue Jackets, je sicer na gostovanju v Ottawi vpisal gol za 1:2 in podaji, a so na koncu polni izkupiček točk v dvorani Canadian Tire Centre odnesli domačini, ki so zapravili vodstvo z 2:0, vendar pa nato slavili že po 30 sekundah podaljška z golom Mika Hoffmana. Po preobratu na tekmi v drugi tretjini, ki ga je začel s svojim golom Kane, je podaljšek v 53. minuti izsilil gostujoči hokejist Artem Anisimov.

Ponoči se le tekma v Ottawi ni končala že po rednem delu. Hokejisti Carolina Hurricanes so na domačem ledu s 1:5 klonili proti New Jersey Devils, moštvo Colorado Avalanche je z 2:1 odpravilo New York Rangers, Detroit Red Wings je s 5:1 slavil zmago nad Arizona Coyotes, hokejisti Montreal Canadiens pa so bili malenkost prekratki za Washington Capitals (3:2), ki so niz zmag povečali na šest. Nashville Predators je bil slabši od Florida Panthers (1:2), Dallas Stars so bili boljši od Vancouver Canucks s 4:2, Minnesota Wild pa od Toronto Maple Leafs z 1:0.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na nedeljo gostili Pittsburgh Penguins.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 1:5
New York Rangers : Colorado Avalanche 1:2
Detroit Red Wings : Arizona Coyotes 5:1
Montreal Canadiens : Washington Capitals 2:3
Nashville Predators : Florida Panthers 1:2
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 4:3*
Vancouver Canucks : Dallas Stars 2:4
Minnesota Wild : Toronto Maple Leafs 1:0

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.