Kar dva Slovenca v moštvu leta

Foto: Profimedia Samir Handanović
Slovenske nogometaše v Italiji zelo cenijo.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se v Parizu podeljevali zalto žogo, so v Milanu nagradili najboljše nogometaše v Serie A. Cristiano Ronaldo, ki v izboru za najboljšega nogometaša ni slavil, se je raje odločil za pot v lombardijsko prestolnico, kjer so ga izbrali za prvega igralca Apeninskega polotoka.

V idealno enajsterico pa sta se tokrat prvič uvrstila tudi dva slovenska nogometaša. Ta čast je že tretjič pripadla vratarju Interja Samirju Handanoviću (že v letih 2011 in 2013), prvič pa se je na seznamu najboljših znašel tudi 31-letni vezist Atalante Josip Iličić. Ta si je celo prislužil naziv najboljšega nogometaša sredine igrišča.

Foto: Profimedia Josip Iličić

Polg Ronalda in dveh Slovencev so se v prvo enajsterico prebili še branilci Aleksandar Kolarov (Roma), Giorgio Chiellini (Juventus), Kalidou Koulibaly (Napoli), Joao Cancelo (Juventus), vezista Miralem Pjanić (Juventus), in Nicolo Barella (Cagliari) ter napadalca Duvan Zapata (Atalanta) in Fabio Quagliarella (Sampdoria).

Slednji je tudi dosegel najlepši zadetek prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.