Šport > Nogomet
213 ogledov

Kar dva Slovenca v moštvu leta

Samir Handanović Profimedia
Slovenske nogometaše v Italiji zelo cenijo.

Medtem ko se v Parizu podeljevali zalto žogo, so v Milanu nagradili najboljše nogometaše v Serie A. Cristiano Ronaldo, ki v izboru za najboljšega nogometaša ni slavil, se je raje odločil za pot v lombardijsko prestolnico, kjer so ga izbrali za prvega igralca Apeninskega polotoka.

V idealno enajsterico pa sta se tokrat prvič uvrstila tudi dva slovenska nogometaša. Ta čast je že tretjič pripadla vratarju Interja Samirju Handanoviću (že v letih 2011 in 2013), prvič pa se je na seznamu najboljših znašel tudi 31-letni vezist Atalante Josip Iličić. Ta si je celo prislužil naziv najboljšega nogometaša sredine igrišča.

Josip Iličić | Avtor: Profimedia Profimedia

Polg Ronalda in dveh Slovencev so se v prvo enajsterico prebili še branilci Aleksandar Kolarov (Roma), Giorgio Chiellini (Juventus), Kalidou Koulibaly (Napoli), Joao Cancelo (Juventus), vezista Miralem Pjanić (Juventus), in Nicolo Barella (Cagliari) ter napadalca Duvan Zapata (Atalanta) in Fabio Quagliarella (Sampdoria).

Slednji je tudi dosegel najlepši zadetek prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice