Šport > Nogomet
1790 ogledov

Iličić po trenutku norosti videl rdeče

Josip Iličić Epa
V italijanskem nogometnem prvenstvu so ta konec tedna na sporedu tekme 11. kola, zaznamovane s predstavami Slovencev.

Ambiciozna Atalanta je v Bergamu pričakala letos odlični Cagliari, pri katerem Valter Birsa zaradi poškodbe tokrat ni bil v kadru. Josip Iličić je začel tekmo za domače.

Moštvo s Sardinije je povedlo po dobre pol ure igre z avtogolom Maria Pašalića, nato pa je sledil še večji šok. V 39. minuti je neposreden rdeči karton namreč dobil kreator igre Iličić.

Ob stranski črti je bil v dvoboju za z Grkom Charalamposom Lykogiannisom, žoga se je odkotalila v avt. Iličić je nato brcnil tekmeca, kar je sodnik Rosario Abisso kaznoval z izključitvijo.

Gostje so tekmo na koncu dobili (0:2) in se utrdili v zgornjem delu lestvice, končni izid je v drugem polčasu postavil Christian Oliva.

Iličić bo počival vsaj dve tekmi in je tako prekinil niz dobre forme, potem ko je na zadnjih dveh obračunih proti Udineseju in Napoliju skupno zabil tri zadetke.

Josip Iličić Napoli Atalanta Zaslužek Šport Iličić z novo pogodbo med najbogatejše slovenske športnike

Žan Majer je kljub lažji poškodbi začel v prvi postavi Lecceja in na igrišču ostal do 71. minute ob remiju (2:2) s Sassuolom. Oba kluba se skušata oddaljiti od dna.

Lecce Sassuolo | Avtor: Epa Epa

Genoa je brez prispevka Roka Vodiška doma klonila proti Udineseju (1:3) in ostala v spodnjem delu razpredelnice. Hellas Verona je bila boljša od Brescie (2:1). Fiorentina si je v Firencah razdelila plen s Parmo (1:1). AC Milan je še enkrat več razočaral, na San Siru je izgubil proti Laziu (1:2).

cristiano ronaldo Zarota Šport Ronaldo žrtev "nogometne mafije", trdi mama

Že v soboto je vodilni Juventus v gosteh slavil na mestnem derbiju proti Torinu (0:1), v zadnjih minutah se je izvlekel Inter s Samirjem Handanovićem na gostovanju pri Bologni (1:2). Na "sončnem derbiju" med AS Romo in Napolijem so bili uspešnejši Rimljani (2:1).

V ponedeljek bo SPAL z Jasminom Kurtićem v obračunu, pomembnem v luči boja za obstanek, gostil zadnjeuvrščeno Sampdorio.

Serie A, 11. kolo:

Atalanta - Cagliari 0:2 (0:1)
Lecce - Sassuolo 2:2 (2:1)
Fiorentina - Parma 1:1 (0:1)
AC Milan - Lazio 1:2 (1:1)
Genoa - Udinese 1:3 (1:1)
Hellas Verona - Brescia 2:1 (0:0)
Torino - Juventus 0:1 (0:0)
Bologna - Inter 1:2 (0:0)
AS Roma - Napoli 2:1 (1:0)

PONEDELJEK:
SPAL - Sampdoria

LESTVICA:
1. Juventus 29
2. Inter 28
3. AS Roma 22
4. Lazio 21
5. Atalanta 21
6. Cagliari 21
7. Napoli 18
..
17. Genoa 8
18. Brescia 7
19. SPAL 7 (-1)
20. Sampdoria 5 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice