Kar so navijači Liverpoola storili Ronaldu, odmeva širom sveta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekatere stvari so pomembnejše od nogometnega rivalstva.
Oglej si celoten članek

Navijači Liverpoola so se na stadionu Anfieldu z ganljivo gesto poklonili Cristianu Ronaldu, sicer članu njihovega večnega rivala Manchester Uniteda.

Portugalski napadalec je ligaški derbi 30. kroga, ki se je končal s prepričljivo zmago redsov (4:0), izpustil zaradi družinske tragedije.

V ponedeljek mu je namreč ob rojstvu dvojčkov umrl sin. Ronaldo in njegova izbranka Georgina Rodriguez sta tako povila samo deklico, ki je njun peti otrok.

Svet v šoku Tragedija v družini Ronalda, Cristiano izgubil sina: "Ti si naš angel"

Čeprav je navijaško rivalstvo nepogrešljiv del nogometne kulture, so podporniki Liverpoola za trenutek pozabili na klubsko pripadnost in v kolegialnem duhu izrazili podporo Ronaldu ter njegovi družini.

Foto: Profimedia

V sedmi minuti tekme - sedmica namreč krasi hrbtno stran Ronaldovega dresa - se je po tribunah nabito polnega Anfielda najprej razlegel aplavz v čast zvezdniku Uniteda, nato pa so domači navijači postregli še s kitico slovite klubske himne You'll Never Walk Alone.

Čuldovita navijaška gesta je bila načrtovana vnaprej, saj so jo navijači Liverpoola napovedali že z objavo na Facebooku. "Če imate to srečo, da se boste udeležili tekme, potem z aplavzom v sedmi minuti izkažite podporo Cristianu Ronaldu in njegovi družini. V teh srce parajočih trenutkih je prav, da rivalstvo pustimo ob strani," so zapisali.

Foto: Epa navijači Liverpoola

Liverpool je tekmo dobil s 4:0, skupno pa je rdeče vrage v ligaški sezoni 2021/2022 nadigral s kar 9:0. Manchester United je s tem utrpel najhujši ligaški poraz, upoštevajoč obe tekmi, po sezoni 1892/1893, ko ga je s s skupnim izidom 11:0 ponižal Sunderland.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:38 20. April 2022.

    To so pravi navijači!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.