Šport > Nogomet
21341 ogledov

Kar so navijači Liverpoola storili Ronaldu, odmeva širom sveta

Profimedia
Nekatere stvari so pomembnejše od nogometnega rivalstva.

Navijači Liverpoola so se na stadionu Anfieldu z ganljivo gesto poklonili Cristianu Ronaldu, sicer članu njihovega večnega rivala Manchester Uniteda.

Portugalski napadalec je ligaški derbi 30. kroga, ki se je končal s prepričljivo zmago redsov (4:0), izpustil zaradi družinske tragedije.

V ponedeljek mu je namreč ob rojstvu dvojčkov umrl sin. Ronaldo in njegova izbranka Georgina Rodriguez sta tako povila samo deklico, ki je njun peti otrok.

Cristiano Ronaldo Svet v šoku Šport Tragedija v družini Ronalda, Cristiano izgubil sina: "Ti si naš angel"

Čeprav je navijaško rivalstvo nepogrešljiv del nogometne kulture, so podporniki Liverpoola za trenutek pozabili na klubsko pripadnost in v kolegialnem duhu izrazili podporo Ronaldu ter njegovi družini.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

V sedmi minuti tekme - sedmica namreč krasi hrbtno stran Ronaldovega dresa - se je po tribunah nabito polnega Anfielda najprej razlegel aplavz v čast zvezdniku Uniteda, nato pa so domači navijači postregli še s kitico slovite klubske himne You'll Never Walk Alone.

Čuldovita navijaška gesta je bila načrtovana vnaprej, saj so jo navijači Liverpoola napovedali že z objavo na Facebooku. "Če imate to srečo, da se boste udeležili tekme, potem z aplavzom v sedmi minuti izkažite podporo Cristianu Ronaldu in njegovi družini. V teh srce parajočih trenutkih je prav, da rivalstvo pustimo ob strani," so zapisali.

navijači Liverpoola | Avtor: Epa Epa

Liverpool je tekmo dobil s 4:0, skupno pa je rdeče vrage v ligaški sezoni 2021/2022 nadigral s kar 9:0. Manchester United je s tem utrpel najhujši ligaški poraz, upoštevajoč obe tekmi, po sezoni 1892/1893, ko ga je s s skupnim izidom 11:0 ponižal Sunderland.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 11:38 20.april 2022.

    To so pravi navijači!!!