Šport > Nogomet
394 ogledov

Dogovor je sklenjen, Manchester United ima novega trenerja

Erik Ten Hag Epa
Manchester United bo v naslednjo sezono vstopil z novim trenerjem, ten Hag naj bi se že dogovoril z vodstvom kluba.

Dolgo časa se je ugibalo ter povezovala nizozemskega stratega s klopjo Rdečih vragov, zdaj pa je postalo povsem jasno, da bo Erik ten Hag poleti zapustil Ajax ter prevzel znameniti Manchester United.

Novico je objavil najbolj sloviti strokovnjak za prestope na svetu, legendarni Fabrizio Romano, ki je k novici pripisal svoj slogan "Here we go", s katerim najavi, da je posel dokončan.

Romano je tako zapisal, da se ten Hag zagotovo seli na klop Rdečih vragov, saj sta se klub in trenutni trener Ajaxa uspela dogovoriti glede dolžine in višine pogodbe.

V stik naj bi tudi že stopila oba kluba, ki se morata dogovoriti še glede odškodnine za priznanega trenerja, ta naj bi znašala 2 milijona evrov. V naslednjih dneh, ko bosta kluba dosegla dogovor, naj bi bil ten Hagov prestop tudi uradno potrjen.

Prav tako naj bi se s ten Hagom v Manchester preselil tudi njegov pomočnik Mitchell van der Gaag, ki naj bi bil glavni kandidat za enako vlogo tudi pri Rdečih vragih.

Ten Hag, ki je pred prevzemom nizozemskega velikana treniral še Go Ahead Eagles, drugo ekipo Bayern Münchna in Utrecht, se bo od Ajaxa poslovil po štirih sezonah in pol, tekom katerih je dvakrat osvojil nizozemsko ligo ter nizozemski pokal in je na dobri poti, da prvenstvo osvoji tudi v letošnji sezoni (5 kol pred koncem ima Ajax 4 točke prednosti pred PSV Eindhovenom).

Erik Ten Hag | Avtor: Profimedia Profimedia

Največji ten Hagov dosežek na klopi Ajaxa pa zagotovo sega v leto 2019, ko je z zmagama nad Real Madridom in Juventusom Ajax prvič po letu 1997 popeljal do polfinala Lige prvakov in bil vsega nekaj sekund oddaljen od uvrstitve v veliki finale, ko je Ajaxu presodil zadetek Tottenhamovega Lucasa Moure v 96. minuti povratne tekme.

Ten Hag bo sicer na klopi Manchester Uniteda zamenjal nemškega strokovnjaka Ralfa Rangnicka, ki je kot začasni trener do konca leta prevzel Rdeče vrage v začetku decembra, potem ko je United z mesta trenerja odpustil klubsko legendo Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice