Šport > Nogomet
10212 ogledov

Ponujajo mu 13 milijonov plače, a jih zavrača

Erik ten Hag Profimedia
Pri bogatem Newcastlu so že izbrali trenerja.

Po prevzemu Newcastla so novi lastniki, gre za savdijski sklad za katerim stoji kraljeva družina, odpustili dosedanjega trenerja Steva Bruca, trenutno pa zanj iščejo zamenjavo. Po pisanju Daily Mirrorja so Savdijci že ozbrali osebo, ki si jo želijo videti na klopi. A pri tem so naleteli na težavo.

Gre sicer za stratega Ajaxa Erika ten Haga, ki je s svojo zasedbo trenutno hit lige prvakov, vodi pa tudi v nizozemskem prvenstvu. Poleg tega njegova ekipa prikazuje fantastične nogometne predstave. Te si v prihodnosti želijo vodilni možje Newcastla videti tudi na St. James' Parku.

Savdijci nameravajo naslednje poletje za okrepitve namenitii celo nekaj več kot 300 milijonov evrov, gre za vsoto, ki bi pri sestavi moštva olajšala delo večini trenerjev. Ten Hag vseeno ni pretirano zainteresiran.

"Ten Hag se trenutno nahaja na prvem mestu Eredivisie in v skupini lige prvakov. Odhod v Newcastle bi lahko zanj predstavljal veliko tveganje, saj se ne ve, ali ne bo klub igral v ligo Championship (drugi rang angleškega nogometa; op. p.)," so zapisali pri Mirrorju in zatrdili, da so informacije dobili iz zanesljivega vira.

Direktorica Newcastla Amanda Staveley in njeni zaposleni so v stalnem stiku s ten Hagom, ki naj bi mu bilo ponujena letna plača v višini 11 milijonov funtov (13 milijonov evrov). A tudi to ni prepričalo Nizozemca. Po pisanju Mirrorja je ta zelo zanimiv tudi za nekatere velikane evropskega nogometa, Newcastle pa naj bi imel tako kar resno konkurenco.

Srake se po desetih krogih angleškega prvenstva nahajajo na predzadnjem mestu, osvojle so le štiri točke. Zaostanek Newcastla za Leedsom, ki je 17. in tako na mestu, ki zagotavlja obstanek med elito, znaša že šest točk. Pričakuje se, da bo klub zelo aktiven že v zmskem prestopnem roku, z novimi igralci pa se bo nato poskušal izogniti izpadu iz Premier Leahue v ligo Championship.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice