Šport > Nogomet
3093 ogledov

Newcastle v pogovorih s četrtim najdražjim igralcem na svetu

ousmane dembele Epa
Po prevzemu Savdijcev bogati Newcastle je že krenil po prvega zvezdnika.

Po pisanju Goal.com bi lahko Newcastle naslednje poletje v klub privabil velikega zvezdnika, zanj pa Angležem ne bi bilo potrebno plačati odškodnine. Ousmaneju Dembeleju, ki je s prestopom iz Borussie Dortmund v Barcelono četrti najdražji nakup v zgodovini nogometa, namreč poteče pogodba s katalonskim velikaom. Temu se prihod Francoza vsekakor ni obrestoval.

Pri Barci si sicer želijo, da bi Dembele podpisal novo pogodbo, a predvsem zato, da ne bi odšel brez odškodnine. Francozovi zastopniki zaenkrat zavlačujejo z odločitvijo. "Dembele preučuje možnosti o morebitnem odhodu, Newcastle pa je glavni kandidat za njegov podpis,"piše Goal.

V vse skupaj so se vključili tudi španski mediji, ki trdijo, da bo Dembele dobil petletnno pogodbo, z  njo pa 15 milijonov plače na leto. Prejel bo tudi bous v enaki višini, če za angleški klub podpiše kot prost igralec. Pogovori med obema stranema aj bi se že začeli.

Dembele je v Barcelono prišel leta 2017 za 135 milijonov evrov. Zaradi številnih poškodb je zbral le 118 tekem, dosegel je 30 zadetkov. V tej sezoni še ni stopil na zelenico, saj je znova na seznamu poškodovanih. Pri Barceloni mu sicer grozijo, da bo drugo polovico sezone preživel na tribunah, če ne bo podaljšal sodelovanja.

Poenostavljen račun, brez upoštevana nogometaševe plače, pove, da so Katalonci Francozu doslej plačali več kot milijon za vsako odigrano tekmo in 4.5 milijona za vsak dosežen gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice