Šport > Nogomet
461 ogledov

Pretep za konec tekme v Madridu, Benfica namučila Liverpool

1/13
Epa
Manchester City in Liverpool sta dopolnila polfinalno zasedbo lige prvakov.

Po Realu Madridu in Villarrealu sta si polfinale nogometne lige prvakov zagotovila še Liverpool in Manchester City. Liverpool je na povratni četrtfinalni tekmi igral 3:3 z Benfico, City pa v gosteh 0:0 z Atleticom Madridom Jana Oblaka.

Atletico Madrid je proti Manchester Cityju lovil zmago, saj je prvo tekmo izgubil z 0:1. Po ne posebej razburljivih prvih 25 minutah so v 30. gosti bili blizu vodstvu, ko je Ilkay Gündogan zadel vratnico. To je bil tudi daleč najbolj razburljiv dogodek prvega dela igre, v katerem so imeli več strelov Angleži, ki so prevladovali tudi v posesti žoge.

V drugem delu je v 57. minuti Antoine Griezmann za malce zgrešil na žalost domačih navijačev, v 70. minuti pa je bil nenatančen še Rodrigo de Paul. Pozneje so Španci postali nevarnejši, Diego Simeone je osvežil in okrepil tudi napad.

V 86. in 87. minuti so Madridčani prišli še do dveh priložnosti, posebej pri prvem poskusu, strelu Matheusa Cunhe, je odločilno posredoval John Stones. Ko je po petelinjenju in prekršku Felipe dobil rdeči karton v sodniškem podaljšku, pa je bilo upov za domače praktično konec, čeprav so imeli v 12. minuti dodatka sodniškega še eno lepo priložnost, a se je izkazal Ederson.

V 89. minuti se je dogajanje na zelenici stadiona Wanda Metropolitano sprevrglo v kaos po grobem prekršku Felipeja nad Philom Fodenom. Brazilec si je za drugi rumeni karton prislužil izključitev. Živci so popustili tudi Stefanu Saviću, ki se je spustil v fizično obračunavanje z domačimi nogometaši in bil prav tako kaznovan z rumenim kartonom, kar je zadovoljno pozdravil z dvignjenim palcem. Na zelenici je prišlo tudi do množičnega prerivanja, v katerega so bili poleg igralcev vpleteni tudi nekateri člani strokovnega osebja in delavci ob igrišču. Zelo aktivno se je v burno izmenjavo mnenj vključil tudi Jan Oblak, ki pa je primarno igral vlogo mirovnika. Sodniški dodatek se je razvlekel na 12 minut.

 | Avtor: Epa Epa

V dvoboju Liverpoola in Benfice so imeli Angleži lepo prednost s prve tekme, ki so jo dobili s 3:1 Portugalci so bili prvi, ki so resno zagrozili, v 13. minuti je le za malenkost zgrešil Everton. Liverpool je sicer tekmo začel z nekoliko spremenjeno postavo kot običajno, med drugim so na klopi začeli Mohamed Salah, Sadio Mane, Trent Alexander-Arnold in Virgil van Dijk.

Kljub temu so rdeči v 21. minuti povedli, ko je po kotu z leve strani z glavo zadel Ibrahima Konate. Le malce zatem je na drugi strani zadel Darwin Nunez, a je bil v prepovedanem položaju. So pa gosti iz Lizbone izenačili v 32. minuti, ko se je med strelce vpisal Goncalo Ramos. Tekma je sicer ponudila še nekaj priložnosti na obeh straneh.

V 55. minuti so Angleži spet povedli, iz bližine je zadel Roberto Firmino, isti igralec pa je znova zadel deset minut pozneje, ko je z volejem iz bližine unovčil podajo s prostega strela. V 74. minuti je Roman Jaremčuk Benfico malce približal, ko je sam stekel proti golu in zadel za 2:3.

Darwin Nunez je v 82. minuti poskrbel za nekoliko bolj zanimivo končnico, ko je zadel za 3:3, isti igralec pa je dobro meril tudi minuto pozneje, a se je izkazal Alisson Becker. V 90. minuti so sodniki razveljavili še en Liverpoolov zadetek zaradi prepovedanega položaja Maneja, tik pred koncem pa še enega Darwina Nuneza.

Že v torek je Real Madrid napredoval proti Chelseaju, čeprav je tekmo izgubil z 2:3, a prvi obračun dobil s 3:1. Uspešen pa je bil tudi Villarreal, ki je presenetljivo izločil Bayern, potem ko je na prvi tekmi zmagal z 1:0, včeraj pa v gosteh igral 1:1.

Polfinalne tekme bodo 26. in 27. aprila ter 3. in 4. maja. Para pa sta Manchester City - Real Madrid in Liverpool - Villarreal.

Izidi:
- torek, 12. april:                                   1. tekma
*Real Madrid - Chelsea             2:3 (1:3, 0:1)        3:1
Bayern München - *Villarreal       1:1 (0:0)             0:1

- sreda, 13. april:
*Liverpool - Benfica               3:3 (1:1)             3:1
Atletico Madrid - *Manchester City 0:0                   0:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.