Kariero sklenila pri rosnih enaindvajsetih

Foto: Epa
Foto: Epa
Lani je nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu, zdaj je oznanila konec tekmovalne poti.
Oglej si celoten članek

Japonska telovadka Hitomi Hatakeda je pri komaj 21 letih sporočila, da je končala kariero, potem ko je lani utrpela poškodbo hrbtenice, od katere si še ni opomogla, kar je zmanjšalo njeno motivacijo med pandemijo novega koronavirusa, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Hatakeda je med svetovnim prvenstvom 2021 v Kitakyushuju hudo padla in si poškodovala hrbtenico. Teden dni po padcu je zapustila bolnišnico s prepričanjem, da bo nadaljevala kariero. Je pa v torek na Instagramu napovedala upokojitev in kot glavni razlog za upokojitev navedla poškodbo. Telovadka ima še vedno težave s hrbtenico in vratnimi vretenci.

Številka 1 Z enim stavkom šokirala športno javnost

Hatakeda je bila del japonske ženske reprezentance, ki je lani osvojila peto mesto na olimpijskih igrah v Tokiu.

Njen oče Yoshiaki Hatakeda je bil prav tako telovadec. Na olimpijskih igrah v Barceloni leta 1992 je osvojil ekipno bronasto odličje.

Svet se zgraža Šokantna poteza Rusa vpričo ukrajinskega kolega

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.