Kata že v polfinalu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se v konkurenci dvojic brez večjih težav uvrstili v polfinale turnirja v Sydneyju. Aljaž Bedene napredoval v drugo kolo kvalifikacij pred OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami Katarina Srebotnik se je na turnirju WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 637 tisoč dolarjev uvrstila v polfinale. V navezi s Čehinjo Kveto Peschke je v četrtfinalu ugnala Rusinji Aljo Kudrjavcovo in Jekaterino Makarovo s 6:1, 7:5.

V boju za finale bosta prvopostavljenemu slovensko-češkemu paru nasproti stali Američanki Raquel Kops-Jones in Abigail Spears, ki sta v četrtfinalu premagali Švedinjo Sofio Arvidsson in domačinko Jeleno Dokic s 6:2 in 6:3.

Bedene preskočil prvo oviro

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je bil uspešen v prvem kolu kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Prepričljivo je premagal Čeha Jana Mertla s 6:2 in 6:2. V drugem kolu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Slovakom Lukašem Lackom, sedmim nosilcem, in Čehom Jaroslavom Pospišilom.

V kvalifikacijah slovenske barve med člani zastopa tudi Grega Žemlja, drugi nosilec. Njegov nastop z Nemcem Denisom Gremelmayrjem so odpovedali in prestavili za en dan, Petra Rampre pa bo nastopala v kvalifikacijah med dekleti, v prvem kolu jo čaka Francozinja Caroline Garcia, petnajsta nosilka.

Na glavnem turnirju bosta od ponedeljka dalje nastopala Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Sydney, dvojice, četrtfinale:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo) : Alja Kudrjavcova/Jekaterina Makarova (Rus) 6:1, 7:5

Melbourn, grand slam, kvalifikacije, 1. kolo:

Aljaž Bedene (Slo) : Jan Mertl (Češ) 6:2, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.