Šport
13 ogledov

Kata že v polfinalu

peschke srebotnik carigrad Reuters
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se v konkurenci dvojic brez večjih težav uvrstili v polfinale turnirja v Sydneyju. Aljaž Bedene napredoval v drugo kolo kvalifikacij pred OP Avstralije.

Najboljša slovenska teniška igralka med dvojicami Katarina Srebotnik se je na turnirju WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 637 tisoč dolarjev uvrstila v polfinale. V navezi s Čehinjo Kveto Peschke je v četrtfinalu ugnala Rusinji Aljo Kudrjavcovo in Jekaterino Makarovo s 6:1, 7:5.

V boju za finale bosta prvopostavljenemu slovensko-češkemu paru nasproti stali Američanki Raquel Kops-Jones in Abigail Spears, ki sta v četrtfinalu premagali Švedinjo Sofio Arvidsson in domačinko Jeleno Dokic s 6:2 in 6:3.

Bedene preskočil prvo oviro

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je bil uspešen v prvem kolu kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Prepričljivo je premagal Čeha Jana Mertla s 6:2 in 6:2. V drugem kolu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Slovakom Lukašem Lackom, sedmim nosilcem, in Čehom Jaroslavom Pospišilom.

V kvalifikacijah slovenske barve med člani zastopa tudi Grega Žemlja, drugi nosilec. Njegov nastop z Nemcem Denisom Gremelmayrjem so odpovedali in prestavili za en dan, Petra Rampre pa bo nastopala v kvalifikacijah med dekleti, v prvem kolu jo čaka Francozinja Caroline Garcia, petnajsta nosilka.

Na glavnem turnirju bosta od ponedeljka dalje nastopala Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Sydney, dvojice, četrtfinale:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo) : Alja Kudrjavcova/Jekaterina Makarova (Rus) 6:1, 7:5

Melbourn, grand slam, kvalifikacije, 1. kolo:

Aljaž Bedene (Slo) : Jan Mertl (Češ) 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.