Katanec do velike zmage, nori cela država

Foto: Epa Srečko Katanec
Iračani do zmage proti največjemu tekmecu.
Oglej si celoten članek

Iraška nogometna reprezentanca, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, je v 4. krogu azijskih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022 v jordanskem Amanu premagala Iran z 2:1 (1:1).

Odločilen in zmagoviti gol za zmago z 2:1 je v drugi minuti sodnikovega podaljška po podaji iz kota in strelu z glavo, okroglo usnje se je od vratnice odbilo v gol, dosegel Alaa Abbas. Slednjega je Katanec v igro poslal v drugem delu igre. V prvem polčasu je Irak sicer povedel z golom Mohanada Alija v 11. minuti, za Iran pa je v 25. minuti izenačil Ahmad Nourollahi.

Po prvotnem programu bi tekma med Irakom in Iranom morala biti v Basri, a jo je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) iz varnostnih razlogov prestavila v jordansko prestolnico.

Po štirih odigranih tekmah je Irak zbral deset točk. Drugouvrščeni Bahrajn jih ima osem, tretjeuvrščeni Iran pa šest točk. Hong Kong je zbral dve, Kambodža pa eno točko. V odločilni krog kvalifikacij za nastop na SP 2020 se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine C.

Katančev Irak se bo v nadaljevanju kvalifikacij 19. novembra v Amanu pomeril z Bahrajnom. Drugo leto bo 31. marca gostoval v Hong Kongu, 4. junija gostil Kambodžo, 9. junija pa gostoval v Iranu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.