Katanec: Podcenjuje se izid iz Litve!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Selektor Srečko Katanec je objavil seznam nogometašev za naslednji kvalifikacijski tekmi.
Oglej si celoten članek

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na Brdu pri Kranju predstavil seznam 25 igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški (8. oktober) in Angliji (11. oktober). Obe tekmi bosta v Ljubljani ob 20.45.

Na seznamu je novinec Aleks Pihler, nekaj pa je tudi takšnih igralcev, ki doslej niso veliko igrali, med njimi je vezist Nik Omladič, pa vratar Jan Koprivec, v obrambi pa ni Petra Stojanovića, ki bo igral za mlado reprezentanco.

"Čakata nas dve izredno težki tekmi, kar zadeva same igralce, upam in želim si, da pridejo vsi zdravi, da se bomo lahko uspešno pripravili na ti dve tekmi. Oba tekmeca sta močnejša od nas na papirju, ampak v nogometu je vse mogoče. Bosta pa ti tekmi pokazatelj, kam se lahko obrnejo te kvalifikacije," je na novinarski konferenci povedal Katanec.

Bočne branilce nese naprej

Ozrl se je tudi na nekatere, ki očitno niso zadovoljili njegovih pričakovanj. "Žal se nekateri igralci, ki jih pokličemo, potem iz meseca v mesec malo izgubijo, ne igrajo ... Nisem ravno vajen tega početi, ampak če nekdo v klubu ne igra in je mlad, potem mi ga je težko spet poklicati. Nekatere bi rad poklical, ampak jih trenutno ne vidim v izbrani vrsti. Priložnost tako dobijo drugi. Pihler je prvič z nami. On v Mariboru igra, Blaž Vrhovec, ki je bil dvakrat zraven, pa tam ne igra. Tako moram poklicati nekoga drugega. Čeprav sem nanj stavil, vem, da zna igrati, zakaj pa ne igra kontinuirano? Za mladega igralca je to hendikep," je še povedal selektor.

Ta je razočaran tudi s predstavami nekaterih v obrambni vrsti, predvsem bočnih branilcev. "Ljudje naj se zavedajo, da na obeh tekmah igramo proti ekipam, ki so narejene, naša, žal, ni. Tako da brez obrambe desetih do ugodnega rezultata ne bomo prišli. Težko pa je na treh, štirih treningih izbiti iz glav njihove navade. Na bočnih položajih imamo določene igralce, ki so kakovostni, perspektivni, ampak pojavlja se to, da jih preveč nese v napad. Na naši ravni ni mogoče, da oni tako 'šibajo' naprej. Ne bom o imenih. Vsak teden gledam te naše mlade bočne igralce, zelo malo se posvečajo obrambi, čeprav so v osnovi branilci," je še povedal Katanec, ki je v nadaljevanju vendarle omenil, da imata tovrstne težave tudi Petar Stojanović in Nejc Skubic.

Zbor v ponedeljek

Slovenska reprezentanca se bo na Brdu zbrala v ponedeljek. Na uvodni tekmi kvalifikacij so Katančevi fantje v skupini F igrali neodločeno 2:2 v Litvi. Ob naštetih sta v skupini še Škotska in Malta.

"Smo šele v ustvarjanju reprezentance. Podcenjuje se izid iz Litve, kjer smo se vrnili. V boju za svetovno prvenstvo 2002 smo imeli s prvih pet tekem le sedem točk," je na prvi obračun v kvalifikacijah spomnil selektor in nardeil primerjavo z izbrano vrsto, ki jo je pred 14 leti popeljal na mundial na Japonskem in v Južni Koreji. Slovenci so proti Litvi dolgo zaostajali z 0:2, v zadnjih trenutkih tekme pa preko kapetana Boštjana Cesarja prišli do točke.

Seznam za tekmi s Slovaško in Anglijo:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi), Jan Koprivec (Antorthosis Famagusta)

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Villarreal), Boban Jović (Wisla Krakov), Miha Mevlja (Rostov), Miral Samardžić (Henan Jianye), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Carpi), Dejan Trajkovski (Twente)

Vezisti: Valter Birsa (Chievo), Matic Črnic (Rijeka), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rene Krhin (Granada), Rok Kronaveter (Olimpija), Jasmin Kurtić (Atalanta), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig), Aleks Pihler (Maribor), Benjamin Verbič (Koebenhavn), Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Darmstadt), Milivoje Novaković (Maribor)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:39 30. September 2016.

    Srečko,zmeraj sem bil tvoj zagovornik,samo tele zadnje izjave so pa resnično strel v slamo.Non stop nekaj jamraš,se že v naprej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.