Katanec: "Umetna trava ni izgovor"

Foto: EPA
Foto: EPA
Na stadionu LFF, ki sprejme približno 5000 gledalcev, bo Slovenija proti Litvi zaigrala - malce neobičajno za to raven tekmovanja - na umetni travi. A selektor Srečko Katanec v tem ne išče izgovorov.
Oglej si celoten članek

"To v tem trenutku ni pomembno. Če dovolijo igrati na takšni površini, moramo na njej igrati tudi mi. Če se bodo fantje znašli na njej, ali ne, bomo videli. Če pa kdo pravi, da ni drugače igrati na umetni travi ... Precej drugače je. Ampak igrali bomo in to je to," meni selektor Katanec.

Napadalec Milivoje Novaković, ki je odločil tekmo proti Švici v četrtek, je bil glede igranja na umetni travi bolj konkreten. "Mislim, da je to prednost za domače igralce, saj več vadijo na tem igrišču kot mi. Ampak pravim, mi moramo biti pravi, zavedati se moramo pomembnosti tekme in vedeti, kaj nam ta prinaša. Pomembna je za nadaljnje kvalifikacije," pravi Novaković in na vprašanje o tem, da naj bi bil obračun podoben kot tisti proti Estoniji, torej precej zaprt z domače strani, dodaja, da bodo morali imeti boljši pristop.

"Več si moramo upati, prevzeti vlogo favorita. Bo trda in težka tekma. Tekmeca ne bomo podcenjevali, saj ima tri točke več od nas. Od nas je vse odvisno. Vsi se zavedamo tega, v tekmo moramo iti stoodstotno, na koncu pa bomo videli rezultat," je pred zadnjim treningom povedal Novaković.

Katanec ni želel pojasnjevati slabosti litovske igre (izpostavil pa je, da največja nevarnost grozi v obliki Arvydasa Novikovasa), prav tako ne odlik. "Ne bom tega pojasnjeval. Zame je pomembno, da se mi obnašamo tako, kot se moramo. Vemo, kaj jih odlikuje, kakšni so. Moramo biti borbeni, kompaktni in si želeti zmago, ker brez tega ni nič," je na novinarski konferenci povedal Katanec.

Svoj pogled je obelodanil tudi glede morebitne podobnosti igre estonske in litovske reprezentance na domačih tleh. "Litovci igrajo podobno, avt izvajajo podobno. So kompaktni, borbeni. Imajo šest točk, tudi oni si bodo želeli zmagati. Tekma bo težka. Zdaj so Litovci navdušeni. Ne glede na to, s kom so igrali imajo šest točk in to šteje. Spoštujem Litvo in fantje vedo, kaj jih čaka," je še povedal selektor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.