Šport
15 ogledov

Katanec: "Umetna trava ni izgovor"

Katanec Slovenija Švica Euro 2016 Ljudski vrt trening EPA
Na stadionu LFF, ki sprejme približno 5000 gledalcev, bo Slovenija proti Litvi zaigrala - malce neobičajno za to raven tekmovanja - na umetni travi. A selektor Srečko Katanec v tem ne išče izgovorov.

"To v tem trenutku ni pomembno. Če dovolijo igrati na takšni površini, moramo na njej igrati tudi mi. Če se bodo fantje znašli na njej, ali ne, bomo videli. Če pa kdo pravi, da ni drugače igrati na umetni travi ... Precej drugače je. Ampak igrali bomo in to je to," meni selektor Katanec.

Napadalec Milivoje Novaković, ki je odločil tekmo proti Švici v četrtek, je bil glede igranja na umetni travi bolj konkreten. "Mislim, da je to prednost za domače igralce, saj več vadijo na tem igrišču kot mi. Ampak pravim, mi moramo biti pravi, zavedati se moramo pomembnosti tekme in vedeti, kaj nam ta prinaša. Pomembna je za nadaljnje kvalifikacije," pravi Novaković in na vprašanje o tem, da naj bi bil obračun podoben kot tisti proti Estoniji, torej precej zaprt z domače strani, dodaja, da bodo morali imeti boljši pristop.

"Več si moramo upati, prevzeti vlogo favorita. Bo trda in težka tekma. Tekmeca ne bomo podcenjevali, saj ima tri točke več od nas. Od nas je vse odvisno. Vsi se zavedamo tega, v tekmo moramo iti stoodstotno, na koncu pa bomo videli rezultat," je pred zadnjim treningom povedal Novaković.

Katanec ni želel pojasnjevati slabosti litovske igre (izpostavil pa je, da največja nevarnost grozi v obliki Arvydasa Novikovasa), prav tako ne odlik. "Ne bom tega pojasnjeval. Zame je pomembno, da se mi obnašamo tako, kot se moramo. Vemo, kaj jih odlikuje, kakšni so. Moramo biti borbeni, kompaktni in si želeti zmago, ker brez tega ni nič," je na novinarski konferenci povedal Katanec.

Svoj pogled je obelodanil tudi glede morebitne podobnosti igre estonske in litovske reprezentance na domačih tleh. "Litovci igrajo podobno, avt izvajajo podobno. So kompaktni, borbeni. Imajo šest točk, tudi oni si bodo želeli zmagati. Tekma bo težka. Zdaj so Litovci navdušeni. Ne glede na to, s kom so igrali imajo šest točk in to šteje. Spoštujem Litvo in fantje vedo, kaj jih čaka," je še povedal selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.