Katastrofalne kvalifikacije za Rossija in Lorenza

Foto: Profimedia
Mavericku Vinalesu prve kvalifikacije sezone.
Oglej si celoten članek

Španski motociklist Maverick Vinales je s svojo Yamaho postavil najboljši čas kvalifikacij pred nedeljsko uvodno dirko svetovnega prvenstva razreda motoGP v Dohi. Drugi je bil Italijan Andrea Dovizioso na Ducatiju, tretji pa branilec naslova Španec Marc Marquez na Hondi.

Foto: Profimedia Maverick Vinales

Dovizioso je za Vinalesom, ki je progo prevozil s časom 1 minute, 53 sekund in 546 tisočink, zaostal za 198 tisočink, medtem ko je Marc Marquez bil le tisočinko počasnejši od Italijana. 

Za najlepše presenečenje sta poskrbela Jack Miller, ki je s svojim poltovarniškim Ducatijem zasedel četrto mesto z zaostankom 263 tisočink, ter novinec v najelitnejšem razredu, Francoz Fabio Quartararo, ki je s svojo poltovarniško Yamaho zasedel peto mesto.

Foto: Profimedia Fabio Quartararo

Drugo startno vrsto bo dopolnil še izkušeni Cal Crutchlow na svoji poltovarniški Hondi.

Drugi voznik Yamahe, italijanski veteran Valentino Rossi je bil 14.. Španec Jorge Lorenzo, novi moštveni kolega Marqueza, pa je končal mesto za njim, danes pa je padel kar dvakrat.

Moto GP Zelo grd padec Lorenza, na tleh tudi Marquez

Najhitrejši v kvalifikacijah razreda moto2 je bil Nemec Marcel Schrötter, v moto3 pa Španec Aron Canet.

Začenja se... Honda v obrambo prevlade v motoGP z Marquezom in Lorenzom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.