Šport > Moto športi
629 ogledov

Katastrofalne kvalifikacije za Rossija in Lorenza

Valentino Rossi
Mavericku Vinalesu prve kvalifikacije sezone.

Španski motociklist Maverick Vinales je s svojo Yamaho postavil najboljši čas kvalifikacij pred nedeljsko uvodno dirko svetovnega prvenstva razreda motoGP v Dohi. Drugi je bil Italijan Andrea Dovizioso na Ducatiju, tretji pa branilec naslova Španec Marc Marquez na Hondi.

Maverick Vinales | Avtor: Profimedia Profimedia

Dovizioso je za Vinalesom, ki je progo prevozil s časom 1 minute, 53 sekund in 546 tisočink, zaostal za 198 tisočink, medtem ko je Marc Marquez bil le tisočinko počasnejši od Italijana. 

Za najlepše presenečenje sta poskrbela Jack Miller, ki je s svojim poltovarniškim Ducatijem zasedel četrto mesto z zaostankom 263 tisočink, ter novinec v najelitnejšem razredu, Francoz Fabio Quartararo, ki je s svojo poltovarniško Yamaho zasedel peto mesto.

Fabio Quartararo | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugo startno vrsto bo dopolnil še izkušeni Cal Crutchlow na svoji poltovarniški Hondi.

Drugi voznik Yamahe, italijanski veteran Valentino Rossi je bil 14.. Španec Jorge Lorenzo, novi moštveni kolega Marqueza, pa je končal mesto za njim, danes pa je padel kar dvakrat.

Jorge Lorenzo Moto GP Šport Zelo grd padec Lorenza, na tleh tudi Marquez

Najhitrejši v kvalifikacijah razreda moto2 je bil Nemec Marcel Schrötter, v moto3 pa Španec Aron Canet.

Marc Marquez Začenja se... Šport Honda v obrambo prevlade v motoGP z Marquezom in Lorenzom
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.