"Kateri klovn je avtor tega seznama?"

Foto: Twitter luka dončić goran dragić
Španska Marca je sestavila izbor najboljših košarkarjev s področja nekdanje skupne države Jugoslavije.
Oglej si celoten članek

Med dvanajsterico elitnih košarkarjev, ki po mnenju španskih novinarjev tvorijo t.i. jugoslovansko sanjsko moštvo, sta tudi dva slovenska predstavnika in člana lige NBA - Goran Dragić (Miami Heat) in Luka Dončić (Dallas Mavericks).

Iz zakulisja Multimilijarder razkril skrivnost o Dončiću

Na seznamu se je poleg omenjenih Slovencev znašlo sedem srbskih košarkarjev, dva Hrvata in en Črnogorec. Pri Marci so ob tem zapisali, da bi Jugoslavija v takšni sestavi lahko povzročala resne preglavice celo dominantnim Američanom.

Med košarkarsko druščino s področja nekdanje skupne države, ki je razpadla leta 1991, pa ni enega najboljših črnogorskih igralcev vseh časov Nikole Vučevića.

Devetindvajsetletni center, ki je leta 2011 okrepil Philadelphio 76ers, od leta 2012 pa igra za Orlando Magic, je sredi devete sezone v ligi NBA, njegovo karierno povprečje pa znaša 16,0 točke, 10,2 skoka in 2,6 podaje na tekmo. Čeprav gre za enega kvalitetnejših centrov v ligi NBA, pa zanj ni bilo prostora med jugoslovansko elito, kar je močno razjezilo bosanskega zvezdnika in člana Portland Trail Blazers Jusufa Nurkića.

"Nikola Vučević, brat moj, razumem, zakaj mene ni na seznamu. Toda kaj imajo proti tebi? Marca, povejte nam, kateri novinar je avtor?" je zapisal Nurkić in dodal podobo klovna ter ključnik "DoBetter", kar bi v prevodu pomenilo, da bi se moral novinar bolj potruditi.

'Jugo' Dream Team po izboru Marce:

1. Luka Dončić (Slovenija)
2. Miloš Teodosić (Srbija)
3. Vasilije Micić (Srbija)
4. Goran Dragić (Slovenija)
5. Bogdan Bogdanović (Srbija)
6. Bojan Bogdanović (Hrvaška)
7. Nenad Bjelica (Srbija)
8. Nikola Jokić (Srbija)
9. Dario Šarić (Hrvaška)
10. Boban Marjanović (Srbija)
11. Nikola Milutinov (Srbija)
12. Bojan Dubljević (Črna gora)
 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.