Kateri klub bo imel največ reprezentantov na SP? Katera liga?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na SP v Katarju bo imel največ reprezentantov Bayern, na mundialu pa bodo nastopili tudi trije nogometaši iz Prve lige Telemach.
Oglej si celoten članek

Na bližnjem svetovnem prvenstvu v nogometu v Katarju bo imel največ reprezentantov, kar 17, münchenski Bayern, če upoštevamo nazadnje objavljeni seznam reprezentantov vseh ekip, ki bodo nastopale na SP 2022. Za Bavarci sta po številu reprezentantov z enim manj Barcelona in Manchester City.

Med ligami, ki so prispevale največ igralcev za prvenstvo, pa je prepričljivo na prvem mestu angleška premier league, iz katere prihaja 156 udeležencev prvenstva. Na drugem mestu je španska liga s 86 reprezentanti na SP, tretje mesto si delita nemška in italijanska liga s po 70 udeleženci.

Tokrat so številke nekoliko drugačne kot v prejšnjih letih oziroma so nekoliko višje, saj je tokrat v kadrih posameznih ekip prvič po 26 igralcev namesto dosedanjih 23. Na Fifinem poimenskem seznamu ekip je zgolj ena ekipa, to je Iran, ki je prijavila 25 nogometašev, medtem ko je vseh preostalih 31 ekip prijavilo po 26 igralcev. Na letošnjem svetovnem prvenstvu bo tako prijavljenih kar rekordnih 831 nogometašev.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.