Kauzer daleč od stopničk

Foto: Kajakaška zveza SLO/Twitter
Foto: Kajakaška zveza SLO/Twitter
Kajakaški finale se ni razpletel po slovenskih željah.
Oglej si celoten članek

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je po ponesrečenem nastopu v finalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Rio de Janeiru osvojil deseto mesto. Kauzer je imel kar 52 kazenskih sekund.

Zmagal je Nemec Hannes Aigner. Slednji je na prvem mestu za 0,96 sekunde prehitel srebrnega Čeha Jirija Prskavca in za 2,48 sekunde bronastega Rusa Pavla Eigla.

Rio de Janeiro Kragljeva za las ob medaljo, Savšek in Božič daleč on nje

Finale so opravile tudi kanuistke, kjer Slovenija ni imela svojih predstavnic. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, ki je bila najboljša tudi v kajaku, pred Britanko Mallory Franklin, ta je zaostala skoraj pet sekund, in Čehinjo Terezo Fišerovo.

K-1 (moški), finale:

1. Hannes Aigner (Nem) 89,69 (0)
2. Jiri Prskavec (Češ) +0,96 (0)
3. Pavel Eigel (Rus) 2,48 (0)
4. Boris Neveu (Fra) 3,14 (2)
5. Joseph Clarke (VBr) 3,68 (4)
6. Ondrej Tunka (Češ) 4,11 (0)
7. Vit Prindiš (Češ) 5,16 (2)
8. Giovanni De Gennaro (Ita) 5,24 (0)
9. Michal Pasiut (Pol) 5,56 (2)
10. Peter Kauzer (Slo) 62,92 (52)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.