Kauzer nadaljuje obrambo olimpijskega srebra

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski kajakaš se je z 11. časom kvalifikacij uvrstil v polfinale slaloma na divjih vodah.
Oglej si celoten članek

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je bil v kvalifikacijah slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer brani srebro izpred petih let v Rio de Janeiru, enajsti. S tem se je uvrstil v polfinale, ki bo tako kot finale v petek, 30. julija.

Kauzer je bil v kajakaškem centru Kasai četrti v prvi vožnji četrti. Brez kazenskih točk je za najhitrejšim, Italijanom Giovannijem de Gennarom, zaostal 2,12 sekunde.

Hrastničan je bil v drugi vožnji zadnji, 23., 15,50 sekunde je bil z dvema dotikoma za najhitrejšim, Nemcem Hannesom Aignerjem. Ta je imel skupno najboljši čas kvalifikacij, Kauzer je bil s svojo najboljšo vožnjo dve sekundi in devet desetink počasnejši. Drugi skupno je bil de Gennaro (+0,51), tretji pa Avstralec Lucien Delfour (+0,96).

Slovenska kanuistka Alja Kozorog je pred tem tudi uspešno opravila kvalifikacije. Potem ko je imela v prvi vožnji 15. dosežek, je bila v drugo sedma in se s skupno osmim dosežkom brez težav prebila v polfinale. Ta bo na sporedu v četrtek, ko bo ob 8.55 tudi že boj za odličja.

Foto: Anže Malovrh/STA peter kauzer

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.