Kauzer o Tacnu: "Tu smo mi gospodar"

Foto: Žurnal24 Drzen spust čez t. i. Niagaro je Petru v Čunovem prinesel zlato. (Foto: Nina Jel Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 Peter Kauzer brani naslov iz lanskega leta. (Foto: Žurnal24) Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Benjamin Kovač sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer Foto: Žurnal24 sprejem kajak župan Janković Kauzer

Your browser doesn’t support HTML5 video

Pred najboljšimi slalomisti na divjih vodah je le še vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v Ljubljani. Novopečeni evropski prvak Peter Kauzer sporoča: "Moramo pokazati, kaj znamo in da smo tukaj gospodar."
Oglej si celoten članek
Na domačem svetovnem prvenstvu moramo pokazati, kaj znamo in da smo res mi tu doma in da smo tukaj gospodar.
Peter Kauzer

Na brzicah Save v Tacnu se bo čez 21 dni začelo svetovno prvenstvo, ki bo od sedmega do 12. septembra privabilo najboljše kajakaše in kajakašice z vsega sveta. Slovenci so glavni favoriti za kolajne z branilcem naslova Petrom Kauzerjem na čelu. "Na evropskem prvenstvu smo pokazali, kako dobro smo pripravljeni in kako smo motivirani pred svetovnim prvenstvom. S tem, ko smo osvojili toliko kolajn, smo res na dobri poti. Nekateri so imeli majčkeno smole, vendar pa smole v Tacnu ne bo – moramo se samo zbrati in ohraniti mirno glavo, da nas te kolajne ne ponesejo v višave in na domačem svetovnem prvenstvu moramo pokazati, kaj znamo in da smo res mi tu doma in da smo tukaj gospodar," je pred najpomembnejšim letošnjim tekmovanjem strnil visoka pričakovanja branilec naslova svetovnega prvaka in novopečeni evropski prvak Kauzer.

V Ljubljani se bo za naslove potegovalo 350 športnikov iz 70 držav, med njimi bo predvidoma 15 slovenskih tekmovalcev. Apetiti pred tekmo najvišje ravni na domačem terenu v Tacnu so zelo zrasli po najuspešnejšem evropskem prvenstvu doslej v  Bratislavi. Slovenski slalomisti na divjih vodah so se v domovino vrnili s štirimi odličji. Kauzerjevemu zlatu je Jure Meglič dodal srebro, Urša Kragelj je bila bronasta med kajakašicami, bron pa je osvojila tudi kajakaška trojka Kauzer, Meglič, Dejan Kralj v ekipni tekmi.

SP so predstavili v mestni hiši, kjer je župan Janković sprejel dobitnike kolajn iz Bratislave. Poglejte v dodani galeriji.

Prvenstva, tacenska proga je kajakaško svetovno elito gostila že daljnega leta 1955, nato še tik pred osamosvojitvijo Slovenije leta 1991 in zdaj po 19 letih znova, ne bi bilo brez pomoči osrednjega partnerja – ljubljanske mestne občine. Novinarske konference se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki so mu organizatorji dodelili funkcijo častnega predsednika organizacijskega odbora, župan pa je iz rok Kauzerja kupil tudi prvo vstopnico ter dobil v dar majico. "Najprej čestitke Petru Kauzerju starejšemu, ki je najbolj zaslužen, da smo pred skoraj 27 leti dobili šampiona," se je pošalil župan. "Želel bi si, da bi ostalo svetovno prvenstvo v Ljubljani zapisano kot prvenstvo, ki bo prineslo nove medalje, tudi tiste najbolj žlahtne, hkrati pa da bi bilo zapisano tudi po dobri organizacijski plati," je prvenstvo pospremil Janković.

Maskota SP v Tacnu je potočni rak. Na minulem EP, kjer je promoviral Tacen 2010, je bil velik hit. Prav vsak se je želel fotografirati z njim. Ga še niste videli? Poglejte ga v dodanem videu.

Županov optimizem je delil predsednik Kajakaške zveze Slovenije Bojan Žmavc: "Uspeh v Bratislavi je prišel kot smetana na vse organizacijske napore, pričakujem, da bomo ta uspeh ponovili. Tacenska proga je v svetu poznana kot edinstvena in vrhunska in sodi na najvišjo raven v svetovnem merilu." Ta pričakuje, da se bodo kmalu uresničile želje, da bi v Tacnu dobili težko pričakovani vodno-športni center. Stalnica ob tacenski progi so težave s parkiranjem, te naj bi bile že kmalu preteklost. Po županovih besedah je pogodba za odkup zemljišča za parkirišče v postopku podpisovanja, sredstva pa so predvidena v rebalansu proračuna, ki ga bo mestni svet obravnaval 27. septembra. Dela ob in na progi se končujejo in vse bo pravočasno pripravljeno, je poudaril generalni sekretar organizacijskega odbora Sloka 2010 Ivo Tomc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.