Kavčič in Žemlja v 1. kolu uspešna

Foto: Žurnal24 Želimo, da bi Kavčič v Melbournu nastopal uspešno, kot je lani v Parizu. (Foto:
Potem ko je Grega Žemlja uspešno začel kvalifikacijske nastope za prvi letošnji teniški grand slam, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, je čez prvo oviro stopil tudi Blaž Kavčič.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič, prvi nosilec kvalifikacij v Melbournu, je imel veliko dela s 610. igralcem z lestvice ATP, domačinom Benjaminom Mitchellom, a je na koncu s 7:6 (1), 6:7 (3) in 6:4 le zmagal. Prvi od obeh Slovencev v kvalifikacijah za OP Avstralije je zaigral Žemlja, sicer 21. nosilec kvalifikacij, in v prvem kolu v dveh nizih s 7:6 (5) in 6:4 izločil Španca Sergia Gutierrez-Ferrola. V naslednjem kolu ga čaka Američan Tim Smyczek.

Nato je na igrišče stopil še najboljši slovenski igralec Kavčič (100. mesto na lestvici ATP). V prvem kolu je Kavčič lopar prekrižal z Mitchellom, ki je na lestvici ATP kar 510 mest za njim, a mu je kljub temu povzročal veliko preglavic. Potem ko je Slovenec prvi niz dobil v podaljšani igri, je drugi prav tako po podaljšani igri pripadel domačinu, v tretjem pa si je zmago po slabih treh urah igre (po dveh urah in 50 minutah) le zagotovil Kavčič.

V naslednjem kolu ga čaka dvoboj z izkušenim 30-letnim Južnoafričanom Rikom De Voestom, 179. igralcem z lestvice ATP, s katerim se doslej še nista pomerila. Znan pa je tudi že žreb ženskega dela kvalifikacijskega turnirja. Od Slovenk bo v kvalifikacijah za OP Avstralije nastopila le Maša Zec Peškirič (141. na lestvici WTA). Zec Peškiričeva je 20. nosilka kvalifikacij, v prvem kolu pa se bo pomerila z Američanko Irino Falconi, 184. igralko z lestvice WTA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.