Šport
24 ogledov

Kavčič in Žemlja v 1. kolu uspešna

Želimo, da bi Kavčič v Melbournu nastopal uspešno, kot je lani v Parizu. (Foto: Žurnal24 main
Potem ko je Grega Žemlja uspešno začel kvalifikacijske nastope za prvi letošnji teniški grand slam, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, je čez prvo oviro stopil tudi Blaž Kavčič.

Blaž Kavčič, prvi nosilec kvalifikacij v Melbournu, je imel veliko dela s 610. igralcem z lestvice ATP, domačinom Benjaminom Mitchellom, a je na koncu s 7:6 (1), 6:7 (3) in 6:4 le zmagal. Prvi od obeh Slovencev v kvalifikacijah za OP Avstralije je zaigral Žemlja, sicer 21. nosilec kvalifikacij, in v prvem kolu v dveh nizih s 7:6 (5) in 6:4 izločil Španca Sergia Gutierrez-Ferrola. V naslednjem kolu ga čaka Američan Tim Smyczek.

Nato je na igrišče stopil še najboljši slovenski igralec Kavčič (100. mesto na lestvici ATP). V prvem kolu je Kavčič lopar prekrižal z Mitchellom, ki je na lestvici ATP kar 510 mest za njim, a mu je kljub temu povzročal veliko preglavic. Potem ko je Slovenec prvi niz dobil v podaljšani igri, je drugi prav tako po podaljšani igri pripadel domačinu, v tretjem pa si je zmago po slabih treh urah igre (po dveh urah in 50 minutah) le zagotovil Kavčič.

V naslednjem kolu ga čaka dvoboj z izkušenim 30-letnim Južnoafričanom Rikom De Voestom, 179. igralcem z lestvice ATP, s katerim se doslej še nista pomerila. Znan pa je tudi že žreb ženskega dela kvalifikacijskega turnirja. Od Slovenk bo v kvalifikacijah za OP Avstralije nastopila le Maša Zec Peškirič (141. na lestvici WTA). Zec Peškiričeva je 20. nosilka kvalifikacij, v prvem kolu pa se bo pomerila z Američanko Irino Falconi, 184. igralko z lestvice WTA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.