Kavčič ni imel mirnih živcev

Foto: Žurnal24 null
V finalu 30.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije challenger na Reki je slovenski teniški igralec Blaž Kavčič izgubil šele finalni obračun. S 6:3 in 7:6 (2) ga je premagal Italijan Paolo Lorenzi.
Oglej si celoten članek

V glavnem delu turnirja je nastopil tudi Grega Žemlja, ki pa je izpadel že v drugem krogu. Blaž Kavčič odlične nastope na Reki ni uspel kronati še z zmago v finalu. Kljub dokaj izenačeni igri proti Paolu Lorenziju ni osvojil niti niza, medtem ko je na poti do finala oddal le enega, in sicer v prvem krogu proti šestemu nosilcu Špancu Danielu Munozu de la Navi.

Kot se je pozneje izkazalo, je Kavčiča ustavila nekoliko slabša igra na začetnem udarcu, kar je Italijan v prvem nizu izkoristil v četrti igri, prednost "breaka" pa nato ni izpustil iz rok. Lorenzi je do novega odvzema servisa prišel tudi na začetku drugega niza, a je slovenski tekmovalec izenačil na 3:3. Končnega zmagovalca v tem nizu in dvoboja nasploh je nato odločila podaljšana igra, kjer je Italijan spet ostal mirnejših živcev in "tie-break" zaključil s 7:2 v svojo korist.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.