Šport
17 ogledov

Kavčič ni imel mirnih živcev

null Žurnal24 main
V finalu 30.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije challenger na Reki je slovenski teniški igralec Blaž Kavčič izgubil šele finalni obračun. S 6:3 in 7:6 (2) ga je premagal Italijan Paolo Lorenzi.

V glavnem delu turnirja je nastopil tudi Grega Žemlja, ki pa je izpadel že v drugem krogu. Blaž Kavčič odlične nastope na Reki ni uspel kronati še z zmago v finalu. Kljub dokaj izenačeni igri proti Paolu Lorenziju ni osvojil niti niza, medtem ko je na poti do finala oddal le enega, in sicer v prvem krogu proti šestemu nosilcu Špancu Danielu Munozu de la Navi.

Kot se je pozneje izkazalo, je Kavčiča ustavila nekoliko slabša igra na začetnem udarcu, kar je Italijan v prvem nizu izkoristil v četrti igri, prednost "breaka" pa nato ni izpustil iz rok. Lorenzi je do novega odvzema servisa prišel tudi na začetku drugega niza, a je slovenski tekmovalec izenačil na 3:3. Končnega zmagovalca v tem nizu in dvoboja nasploh je nato odločila podaljšana igra, kjer je Italijan spet ostal mirnejših živcev in "tie-break" zaključil s 7:2 v svojo korist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.