Kavčič osvojil Reko

Foto: Žurnal24 "V preteklosti sem dvoboje, ki so se odločali v podaljšani igri, ponavadi izgubl
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je osvojil turnir serije challenger na Reki. V finalu je ugnal Španca Rubena Ramireza Hidalga s 6:4, 3:6 in 7:6 (5).
Oglej si celoten članek

Peti nosilec turnirja z nagradnim skladom 30 tisoč ameriških dolarjev Blaž Kavčič je v nedeljskem velikem finalu premagal prvopostavljenega Španca Rubena Ramireza Hidalga s 6:4, 3:6 in 7:6 (5). Kavčič in Hidalgo sta doslej odigrala dva dvoboja. V italijanski Alessandrii je slavil Kavčič s 6:0 in 7:5, v romunski Bukarešti pa Hidalgo s 7:5 in 6:3. Njun tretji dvoboj na Kvarnerju se je končal z zmagoslavjem 23-letnega Ljubljančana, odpor igralca s Pirenejskega polotoka, ki je v sobotnem polfinalu izločil Grego Žemljo, pa je strl šele po treh urah in desetih minutah.

"Telesno sem odlično pripravljen, to je na koncu nagnilo tehtnico na mojo stran. Že v soboto sem za polfinalno zmago proti Argentincu Carlosu Berlocqu potreboval več kot tri ure, po 'maratonskem' obračunu sem danes strl še Španca. V preteklosti sem dvoboje, ki so se odločali v podaljšani igri, ponavadi izgubljal, v zadnjem času pa jih dobivam. S svojo današnjo predstavo in končno zmago sem zelo zadovoljen," je po zmagi na Reki dejal Kavčič.

Reka, challenger (30.000 dolarjev), finale:

Blaž Kavčič (Slo/5) : Ruben Ramirez Hidalgo (Špa/1) 6:4, 3:6, 7:6 (5)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.