Šport
18 ogledov

Kavčič osvojil Reko

"V preteklosti sem dvoboje, ki so se odločali v podaljšani igri, ponavadi izgubl Žurnal24 main
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je osvojil turnir serije challenger na Reki. V finalu je ugnal Španca Rubena Ramireza Hidalga s 6:4, 3:6 in 7:6 (5).

Peti nosilec turnirja z nagradnim skladom 30 tisoč ameriških dolarjev Blaž Kavčič je v nedeljskem velikem finalu premagal prvopostavljenega Španca Rubena Ramireza Hidalga s 6:4, 3:6 in 7:6 (5). Kavčič in Hidalgo sta doslej odigrala dva dvoboja. V italijanski Alessandrii je slavil Kavčič s 6:0 in 7:5, v romunski Bukarešti pa Hidalgo s 7:5 in 6:3. Njun tretji dvoboj na Kvarnerju se je končal z zmagoslavjem 23-letnega Ljubljančana, odpor igralca s Pirenejskega polotoka, ki je v sobotnem polfinalu izločil Grego Žemljo, pa je strl šele po treh urah in desetih minutah.

"Telesno sem odlično pripravljen, to je na koncu nagnilo tehtnico na mojo stran. Že v soboto sem za polfinalno zmago proti Argentincu Carlosu Berlocqu potreboval več kot tri ure, po 'maratonskem' obračunu sem danes strl še Španca. V preteklosti sem dvoboje, ki so se odločali v podaljšani igri, ponavadi izgubljal, v zadnjem času pa jih dobivam. S svojo današnjo predstavo in končno zmago sem zelo zadovoljen," je po zmagi na Reki dejal Kavčič.

Reka, challenger (30.000 dolarjev), finale:

Blaž Kavčič (Slo/5) : Ruben Ramirez Hidalgo (Špa/1) 6:4, 3:6, 7:6 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.