Kavčič uspešno prestal prvi test

Foto: EPA
Foto: EPA
Za najboljšimi teniškimi igralci v Parizu je prvi tekmovalni dan drugega turnirja za veliki slam v sezoni. Današnji dan ni bi usoden za nosilce, tako sta se v drugi krog prebila tudi prva igralka sveta Američanka Serena Williams in drugi nosilec Švicar Roger Federer. Svoj uvodni dvoboj na turnirju je dobil tudi Slovenec Blaž Kavčič.
Oglej si celoten članek

"Moja forma je bila v zadnjem času precej slaba, kar ni nobena skrivnost. Nisem imel kakšnih dobrih rezultatov, ampak to v tenisu ne pomeni ničesar, vse se lahko spremeni čez noč. Lahko rečem, da sem danes odigral enega boljših dvobojev v zadnjem času in zato tudi zmagal. Na tej ravni tekmovanja je vse odvisno le od tega, kdo v danem trenutku bolje igra. Danes sem odigral 'perfekten' dvoboj in zasluženo zmagal. To je tudi tisto, kar je najbolj pomembno. Ne bom se oziral nazaj, pomembno je le, kaj je bilo danes in da sem zelo dobro igral. Takšno igro bom skušal prenesti čez dva dni na naslednji dvoboj," je bil po prvem krogu zadovoljen Blaž Kavčič, trenutno na 104. mestu lestvice ATP, ki se je lani prav tako prebil v 2. krog turnirja, v katerem je moral nato priznati premoč prvemu igralcu sveta Srbu Novaku Đokoviću.

Šestindvajsetletni slovenski teniški igralec bo v 2. krogu igral z boljšim iz dvoboja med 20. nosilcem Italijanom Andreasom Seppijem in Argentincem Leonardom Mayerjem. Z naslednjim tekmecem se ne obremenjuje: "Težko je oceniti, kdo mi bolj leži. To ni pomembno. Tisti, ki bo zmagal, mi bo stal nasproti v sredo. Na oba se bom maksimalno pripravil in verjamem, da če bom igral tako dobro kot danes, bom lahko proti obema igralcema dobil svoje priložnosti in seveda, poskusil jim bom izkoristiti."

Stara znanca

Enaindvajsetletni Avstralec, 185. igralec na svetovni teniški jakostni lestvici ATP, se je na glavni del turnirja uvrstil skozi kvalifikacije, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Srba Dušana Lajovića. Kavčič se je sicer že drugič letos na turnirjih za grand slam pomeril z Duckworthom, s katerim sta na odprtem prvenstvu Avstralije v 2. krogu uprizorila pravi teniški peturni maraton, po katerem je Slovenec prosil za zdravniško pomoč zaradi izčrpanosti in mišičnih krčev.

V Parizu ponovitve maratona ni bilo: "Res je. Lahko rečem, da sem igral veliko bolje, kot tisti dvoboj v Avstraliji. Bil sem bolj agresiven od začetka do konca, izkoristil priložnosti, ki mi jih je ponudil nasprotnik, ter odigral res zelo kakovosten 'match', s svojo igro in prikazanim sem zelo zadovoljen." Kavčič letos v Roland Garrosu piše svoj deseti turnir za veliki slam, največji uspeh pa je vpisal letos z uvrstitvijo v 3. krog odprtega prvenstva Avstralije.

Bedene proti Tsongaju, Žemlja proti Giraldu

Pri posameznikih bosta v ponedeljek na igrišča stopila še dva Slovenca Grega Žemlja in Aljaž Bedene. Bedene se bo za vstop v 2. krog meril s šestim nosilcem Francozom Tsongajem, Žemljo pa čaka Kolumbijec Santiago Giraldo. V ženski posamični konkurenci Slovenija prvič po mnogih letih ne bo imela predstavnice, saj sta Polona Hercog in Tadeja Majerič izpadli v kvalifikacijah, Katarina Srebotnik pa bo nastopila le v konkurenci dvojic.

Serena živčna zaradi francosščine

Serena Williams se danes leto dni po presenetljivem izpadu v prvem krogu ni pustila presenetiti. Tokrat je Gruzijko Ano Tatišvili razorožila po vsega 51 minutah s 6:0 in 6:1. Enaintridesetletna igralka je letos po 11 letih, ko je slavila edino končno zmago na rdečem pesku Roland Garrosa, prva favoritinja za naslov. Danes je dosegla prvo zmago v Franciji v zadnjih treh letih, potem ko je leta 2011 manjkala zaradi poškodbe, lani pa v prvem krogu morala priznati premoč Francozinji Virginie Razzano.

"Zelo sem zadovoljna, moja igra je dobra. Prvič govorim francosko, zato sem malo živčna," je navijačem na osrednjem igrišču v francoščini dejala Williamsova. Že pred tem se je v drugi krog prebila tudi lanska finalistka, Italijanka Sara Errani. Slednja je lani v dvojicah z rojakinjo Roberto Vinci celo zmagala, tokrat pa je bila boljša od Nizozemke Arantxe Rus s 6:1 in 6:2. Danes je nastopila še ena zmagovalka Pariza. Srbkinja Ana Ivanović se je pomerila s Hrvatico Petro Martić in morala oddati drugi niz. Ivanovićeva je v Roland Garrosu zmagala leta 2008, tokrat pa se v drugi krog prebila z izidom 6:1, 3:6 in 6:3. Od nadaljevanja se je morala posloviti 11. igralka turnirja, Rusinja Nadja Petrova, ki je s 6:3, 5:7 in 4:6 priznala premoč Portoričanki Monici Puig.

Federer in Ferrer zanesljiva

Roger Federer, ki je v Franciji drugi nosilec, je v prvem krogu premagal Španca Pabla Carrna Busto s 6:2, 6:2 in 6:3. Enaintridesetletni Švicar, ki je pariški turnir osvojil le leta 2009, je tokrat proti kvalifikantu na svojem že 15. pariškem turnirju hitro pokazal svojo premoč. V drugem krogu bo zaigral tudi četrtopostavljeni Španec David Ferrer, ki je Avstralca Marinka Matoševića premagal s 6:4, 6:3 in 6:4.

Pravo dramo pa sta uprizorila 15. nosilec Francoz Gilles Simon in 32-letni "veteran" Avstralec Lleyton Hewitt. Slednji je proti ljubljencu domačih tribun že vodil z gladkih 6:3 in 6:1, a moral na koncu vseeno v peti niz. Tam je Avstralec pokazal svojo borbenost in po zaostanku z 0:5 izenačil, a nato po treh urah in 20 minutah le moral s 5:7 priznati premoč Francozu.

ATP Grand Slam, Roland Garros, 1. krog:

Moški

Blaž Kavčič (Slo) : James Duckworth (Avs) 6:2, 6:2, 6:2
Milos Raonic (Kan/14) : Xavier Malisse (Bel) 6:2, 6:1, 4:6, 6:4
Joao Sousa (Por) : Go Soeda (Jap) 6:1, 6:3, 6:2
Kevin Anderson (JAR/23)
: Ilja Marčenko (Ukr) 6:3, 7:5, 6:4
Roberto Bautista (Špa) : Gilles Müller (Luk) 6:3, 6:4, 6:2
Andreas Seppi (Ita/20)
: Leonardo Mayer (Arg) 6:7 (4), 6:4, 6:3, 6:7 (2), 6:4;
Michael Llodra (Fra) : Steve Darcis (Bel) 6:4, 4:6, 6:1, 6:4;
David Ferrer (Špa/4) : Marinko Matosevic (Avs) 6:4, 6:3, 6:4;
Jeremy Chardy (Fra/25) : Benjamin Becker (Nem) 6:4, 6:2, 7:5;
Gilles Simon (Fra/15) : Lleyton Hewitt (Avs) 3:6, 1:6, 6:4, 6:1, 7:5;
Jan Hajek (Češ) : Denis Kudla (ZDA) 6:2, 5:7, 6:0, 6:4;
Sam Querrey (ZDA/18) : Lukaš Lacko (Slk) 6:3, 6:4, 6:4;
Somdev Devvarman (Ind) : Daniel Munoz (Špa) 6:3, 6:3, 7:5;
Roger Federer (Švi/2) : Pablo Carreno (Špa) 6:2, 6:2, 6:3.

Ženske

Sara Errani (Ita/5) : Arantxa Rus (Niz) 6:1, 6:2
Ana Ivanović (Srb/14) : Petra Martić (Hrv) 6:1, 3:6, 6:3
Petra Cetkovska (Češ) : Olga Pučkova (Rus) 6:0, 6:2
Anastazija Pavljučenkova (Rus/19)
: Andrea Hlavačkova (Češ) 4:6, 7:6 (5), 6:4
Mallory Burdette (ZDA) : Donna Vekić (Hrv) 6:3, 6:4
Julija Putinceva (Kaz) : Ajumi Morita (Jap) 6:2, 6:3
Serena Williams (ZDA/1)
: Ana Tatišvili (Gru) 6:0, 6:1;
Caroline Garcia (Fra) : Julija Bejgelzimer (Ukr) 6:3, 6:4;
Dinah Pfizenmaier (Nem) : Mandy Minella (Luks) 7:5, 6:1;
Monica Puig (Per) : Nadja Petrova (Rus/11) 3:6, 7:5, 6:4;
Shelby Rogers (ZDA) : Irena Pavlović (Fra) 6:3, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.