Kavčičevo slovo po maratonu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je že v 1. kolu končal nastope na turnirju ATP v Umagu z nagradnim skladom 450 tisoč evrov. V uvodnem dvoboju je moral Kavčič, 75. igralec sveta, priznati premoč Argentincu Carlosu Berlocqu (83. na ATP), ki je po več kot treh urah in pol slavil s 6:4, 6:7 (7) in 6:4.
Oglej si celoten članek

To je bil sploh prvi medsebojni dvoboj Blaža Kavčiča in Carlosa Berlocqa. Slednji je prvi niz začel odlično in hitro povedel s 4:1. Toda Kavčič se ni pustil, izenačil na 4:4, v končnici niza pa spet popustil, kar je Argentinec unovčil za dve zaporedni igri in niz.

Drugi niz je bolje začel Slovenec in v tretji igri odvzel servis tekmecu za vodstvo z 2:1, toda že v naslednji igri je Berlocq vrnil z enako mero in izenačil na 2:2. Izenačen dvoboj je sledil vse do konca 12. igre, tako da je sledil tie-break, v katerem je bil Kavčič boljši in ga dobil z 9:7.

Tretji niz pa se je spet začel po željah Argentinca, ki je spet takoj povedel z 2:0. Toda to ni vrglo iz tira borbenega Kavčiča, ki je takoj izenačil na 2:2 in nato dobil še igro na svoj servis za 3:2. A vse to le ni dalo dovolj elana slovenskemu igralcu. V deveti igri je Kavčič namreč spet izgubil igro na svoj servis, kar je tudi odločilo dvoboj v Berlocqovo korist. Kavčič pa še ni povsem končal nastopov v Umagu, saj skupaj s Čehom Jaroslavom Pospišilom igra tudi v konkurenci dvojic, kjer se je že uvrstil v 2. kolo.

Umag, turnir ATP (450.000 evrov), 1. kolo:

Carlos Berlocq (Arg) : Blaž Kavčič (Slo) 6:4, 6:7 (7), 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.