Kavtičnik brez F4

Foto: Žurnal24 Vid Kavtičnik bo zaključni turnir spremljal iz domačega naslonjača. (Foto: Saša
Na zaključnem turnirju rokometne Lige prvakov v olnu bodo igrali HSV Hamburg, Rhein-Neckar Löwen, Barcelona in Ciudad Real. Na F4 tako ne bo Montpellierja z Vidom Kavtičnikom.
Oglej si celoten članek

Po nedeljski četrtfinalnih rokometnih tekmah v evropski Ligi prvakov so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja, ki bo 28. in 29. maja v Kölnu. Na njem bosta nastopila po dva nemška in španska kluba: HSV Hamburg, Rhein-Neckar Löwen, Barcelona in Ciudad Real.

Barcelona se je v četrtfinalu oddolžila Kielu za boleč poraz na lanski finalni tekmi v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Nemški prvak je po porazu v dvorani Blaugrana s 25:27 v povratni domači tekmi klonil proti katalonski zasedbi s 33:36 in se poslovil od elitne evropske druščine. V nedeljski drugi četrtfinalni tekmi je Ciudad Real na domačem igrišču izgubil proti Flensburgu z 21:22, a je zato pred tednom dni v Nemčiji zmagal z 38:24.

HSV Hamburg je vse dvome o uvrstitvi na zaključni turnir razrešil na prvi tekmi, ko je na domačem igrišču ugnal Čehovske medvede z 38:24, na sobotni povratni tekmi v Čehovu pa je remiziral 37:37. Presenetljivo se je poslovil francoski Montpellier, ekipa Slovenca Vida Kavtičnika. Ta je pred tednom dni v Mannheimu premagala Rhein-Neckar Löwen z 29:27, na sobotni domači tekmi pa klonila s 26:35. Velenjski krilni igralec v francoski opravi je na prvi tekmi dosegel sedem golov, na povratni pa vsega zadetek.

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme:

Montpellier : Rhein-Neckar Löwen* 26:35 (17:15)
N. Karabatić in Bojinović 6, Kavtičnik 1; Gensheimer 10, Čupić 7

Čehovski medvedi : Hamburg* 37:37 (19:14)
Harbok in Kovalev po 8; Duvnjak 7, Hens 6

Ciudad Real* : Flensburg 21:22 (9:13)

Kiel : Barcelona* 33:36 (15:19)

Ekipa z zvezdico (*) je napredovala na zaključni turnir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.