Šport
19 ogledov

Kavtičnik brez F4

Vid Kavtičnik bo zaključni turnir spremljal iz domačega naslonjača. (Foto: Saša Žurnal24 main
Na zaključnem turnirju rokometne Lige prvakov v olnu bodo igrali HSV Hamburg, Rhein-Neckar Löwen, Barcelona in Ciudad Real. Na F4 tako ne bo Montpellierja z Vidom Kavtičnikom.

Po nedeljski četrtfinalnih rokometnih tekmah v evropski Ligi prvakov so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja, ki bo 28. in 29. maja v Kölnu. Na njem bosta nastopila po dva nemška in španska kluba: HSV Hamburg, Rhein-Neckar Löwen, Barcelona in Ciudad Real.

Barcelona se je v četrtfinalu oddolžila Kielu za boleč poraz na lanski finalni tekmi v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Nemški prvak je po porazu v dvorani Blaugrana s 25:27 v povratni domači tekmi klonil proti katalonski zasedbi s 33:36 in se poslovil od elitne evropske druščine. V nedeljski drugi četrtfinalni tekmi je Ciudad Real na domačem igrišču izgubil proti Flensburgu z 21:22, a je zato pred tednom dni v Nemčiji zmagal z 38:24.

HSV Hamburg je vse dvome o uvrstitvi na zaključni turnir razrešil na prvi tekmi, ko je na domačem igrišču ugnal Čehovske medvede z 38:24, na sobotni povratni tekmi v Čehovu pa je remiziral 37:37. Presenetljivo se je poslovil francoski Montpellier, ekipa Slovenca Vida Kavtičnika. Ta je pred tednom dni v Mannheimu premagala Rhein-Neckar Löwen z 29:27, na sobotni domači tekmi pa klonila s 26:35. Velenjski krilni igralec v francoski opravi je na prvi tekmi dosegel sedem golov, na povratni pa vsega zadetek.

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme:

Montpellier : Rhein-Neckar Löwen* 26:35 (17:15)
N. Karabatić in Bojinović 6, Kavtičnik 1; Gensheimer 10, Čupić 7

Čehovski medvedi : Hamburg* 37:37 (19:14)
Harbok in Kovalev po 8; Duvnjak 7, Hens 6

Ciudad Real* : Flensburg 21:22 (9:13)

Kiel : Barcelona* 33:36 (15:19)

Ekipa z zvezdico (*) je napredovala na zaključni turnir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.