Kazen: Grosjean brez Monze in 50.000 €

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoz Romain Grosjean je dobil tekmo prepovedi nastopanja in 50.000 evrov kazni zaradi nesreče, ki jo je povzročil na današnji dirki svetovnega prvenstva formule 1 za velike nagrade Belgije. Tako ne bo mogel nastopiti na naslednji dirki SP v Monzi, naslednji vikend pa ga bo zamenjal Jerome D'Ambrosio.
Oglej si celoten članek

V Spa-Francorchampsu je 26-letni voznik Lotusa Romain Grosjean pred prvim zavojem prvega kroga zavil v desno. Lewisu Hamiltonu (McLaren) je v tem manevru zmanjkalo prostora za prehod v zavoj, zato sta se s zadela s kolesi in izgubila nadzor nad voziloma. Alonsov dirkalnik se je v pesku zavrtel in zaletel v Grosjeana. Pri tem so centimetri ločili Francozov dirkalnik in glavo Španca Fernanda Alonsa, vodilnega v prvenstvu. Na veliko srečo se ni zgodilo nič usodnega, čeprav je bolid Lotusa poletel prek Ferrarijevega dirkalnika in potem poškodoval tudi vozilo Mehičana Sergia Pereza (Sauber).

Kaznovan je bil tudi Venezuelec Pastor Maldonado, že osmič in devetič v sezoni, in bo naslednji vikend dirko na VN Italije v Monzi začel z deset mest nižjega izhodišča, kot ga bo dosegel v kvalifikacijah. Dirkač Williamsa je kazen dobil zaradi prehitrega starta (kazen petih mest) in kazen petih mest zaradi poznejše nesreče, ko se je zaletel z Nemcem Timom Glockm (Marussia).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.