Šport > Moto športi
18 ogledov

Kazen: Grosjean brez Monze in 50.000 €

grosjean EPA
Francoz Romain Grosjean je dobil tekmo prepovedi nastopanja in 50.000 evrov kazni zaradi nesreče, ki jo je povzročil na današnji dirki svetovnega prvenstva formule 1 za velike nagrade Belgije. Tako ne bo mogel nastopiti na naslednji dirki SP v Monzi, naslednji vikend pa ga bo zamenjal Jerome D'Ambrosio.

V Spa-Francorchampsu je 26-letni voznik Lotusa Romain Grosjean pred prvim zavojem prvega kroga zavil v desno. Lewisu Hamiltonu (McLaren) je v tem manevru zmanjkalo prostora za prehod v zavoj, zato sta se s zadela s kolesi in izgubila nadzor nad voziloma. Alonsov dirkalnik se je v pesku zavrtel in zaletel v Grosjeana. Pri tem so centimetri ločili Francozov dirkalnik in glavo Španca Fernanda Alonsa, vodilnega v prvenstvu. Na veliko srečo se ni zgodilo nič usodnega, čeprav je bolid Lotusa poletel prek Ferrarijevega dirkalnika in potem poškodoval tudi vozilo Mehičana Sergia Pereza (Sauber).

Kaznovan je bil tudi Venezuelec Pastor Maldonado, že osmič in devetič v sezoni, in bo naslednji vikend dirko na VN Italije v Monzi začel z deset mest nižjega izhodišča, kot ga bo dosegel v kvalifikacijah. Dirkač Williamsa je kazen dobil zaradi prehitrega starta (kazen petih mest) in kazen petih mest zaradi poznejše nesreče, ko se je zaletel z Nemcem Timom Glockm (Marussia).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.